Tuesday, December 28, 2010

resULt sudaH keLuaR ??

Assalamualaikum.. (yes.. kena starting tulis cam gini).. Tinggal beberapa hari lagi Uni nak bukak dah.. so tggal beberapa hari lagi keberangkatan hamba ke bt pahat.. hoyehh.. InsyaAllah next sem will be the last sem.. sgt jeles melihat kawan2 yg lain yg sudah pun memulakan sesi praktikal.. tp sabar itukan sebahagian drpd iman.. Apa yg berlaku juga.. InsyaAllah akan ada hikmahnya..

petang td si azuwien memecahkan persoalan di kepala ku dengan menghantar msg yg berbunyi.. salah.. yg bertaip " Beb.. result dah kuar.. cane? " Actually amatlah baguih berkawan dengan si Azuwien nih kerana die nih kawan yg meng'alert'kan aku dengan result2 nih.. n sebagai balasan aku akan memberitahu die aktiviti2 yg tgh berlangsung dekat u nih.. tgk.. betapa kami saling memerlukan.. bak kacang dengan kulit.. (Ai, aku cop kulit yer.. ko amikla kacang..) sbb ..
|
|
|
|
|
v








yeah.. zack zukhairi.. sy pinjam ini ya..


ngeh2..tahun 2010 pun sudah mencapai penghujungnya... (next entry la..cite bab 2010 nih..)
pasal result dulu.. Alhamdulillah.. result dah pun keluar.. Walaupun kurang memuaskan tp bile ingat2 balik.. "kite kan akan dpt sebanyak mana yg kita usahakan".. so.. mungkin.. (bukan mungkin lagi..) tp banyak main kot.. (eh.. tp banyak main ke? cam last sem killer sem jew.. dengan 2 subjek programming) Tp sume kawan2 sy lulus.. Alhamdulillah.. so.. next sem.. last sem.. akan berusaha bsungguh2.. (actually, tiap kali lepas dpt result jew.,. mmg aku ngan ai bersemangat tuk belajar..).. SEManGaT.. BerusaHa.. Aja..aja FighTinG.. !! ChayoK.. (per lagi..) GambaTe..



Thursday, December 23, 2010

blogKu

huhu.. cik zulalina abd rahman.. muncul di fb ku mengatakan "wah fifi.. hari2 update blog.." ayat tak cam gini lah) yes.. tidak dinafikan sy memang suke menghabiskan masa bile on9 dengan baca blog org lain, or update blog sendiri.. n kalau diperhatikan.. blog ni lebih banyak sy bg perhatian dr fesbuk ku sendiri.. sebabnye.. tak sume org bley bc blog nih..so bley tulis sesuka hati.. (hahaha.. gelak jahat.. fifi bengong) jadi tuk ape kau tulis kalau tak nak sume org bc? jawapannyer.. tulis tuk suka2..

dolu2 penah ade cite2 nak tewaskan si Stephenie Meyer tu, takpun si Rowling tu.. takpun si Ramlee Awang Murshid.. Tp cam takde harapan jew.. kalau tak, sure dah jadi kaya-raya dah nih.. kaya-raya + femes cam oprah ke.. takmo la.. taylor swift.. takmo jugak.. jadi diri sendiri jew la.. bersederhana.. nnti kalau kaya + femes plak sure riak bagai.. sbb tu la jadi camni jew.. syukur kepada Allah sebab jadikan diriku sebegini.... Ape kau melalut nih fifi...



wat leina..
tgk aku bley melalut kat sini sampai lebam taw.. sbb takde sape yg akan stop kan aku.. klu kat luar aku tak bley bercakap sgt.. sebab

  1. cakap itu penat..
  2. tekak mudah kering..nanti aku kena minum air banyak2 kalau asik ckp..
  3. kawan kite si asmah tu sgt suke bercakap sampai tak henti2 jadi aku lg suke dengar.. windula kat budak dem kan..



" Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yangku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya " -aizat sungai lui-




Den tgglkan ikau dengan pic2 DEM yg sure kau rindu..

hiasan DEM yg last minute

kiter sume ngan pn mek..

rindu tak minah nih? aku windu..

dinner JKM..

bbq rewang bersama en salvinder..

patot le ayam sume hangus.. api cam gini..

aish.. camne bley terupload pic ni plak.. maaf yer leina

MEDsPeC

malas la nak upload banyak2..


Wednesday, December 22, 2010

Cook vs HosteL

Mostly parents sekarang hantar anak2 diorg pegi skola yg berasrama.. sebab duk asrama mmg kita bley berdikari + blaja agama banyak2 (even bukan skola agama pun).. maksudnye kau punye solat akan lebey teratur.. yer la sbb solat jemaah 5 kali sehari + lepas solat akan mengaji.. blaja pun senang.. nak wat study group or ape2 mmg senang.. bak kata mmg hidup akan teratur la dengan pagi pegi skola, tgh hari dgn prep nyer, petang ngan wajib sukan nyer n malam dengan prep ag.. sampaikan ke hujung mggu dengan gotong -royong... so, sy adelah antara budak yg kena duk asrama dr form1- form 5.. sape lagi..? angkat tangan

akibatnye benda paling sume perempuan kena tahu sy jadi kurang tahu.. ape die.. YES..'masaK'. sy rase benda nih sume jadi masalah kat girlz lain jugak.. Mane ade kelas memasak kat hostel.. takkan nak harapkan kelas ERT time blaja KH dulu.. sewius.. dulu sy mmg tak ske masak.. sy lagi suke mengemas rumah sampai takde habuk.. disebabkan kat api itu panas dan akan watkan diri ini panas jew bile masak.. tak kan kau nak pasang aircond kot kat dapur? yg bestnyer adik sy si Anis tu mmg kalahkan sy time masak dulu.. masak die taraf mama woh..

Yg paling sy taw, sy hanya sgt taw masak tomyam ngan rendang ayam jew.. masak merah, lemak, asam pedas, mee goreng, ape lagi sume tak tahu.. so kesedaran tu muncul bile masuk silat la.. bile dpt wakit perak.. time tu belum masuk kem lagi.. so dengan budak UTP ngan PUO join training dekat PUOnyer.. dengan perak tak bg bajet ag.. HARUSLAH memasak makanan tuk satu team.. budak PUO yg ada just 3 org perempuan jew time tu.. so haruslah pandai masak..

Start dr situ.. selain dr blaja di PUO, blaja silat jugak tak lupe dengan belaja masak jugak.. so sekarang nih.. YES.. sy dah boleh masaK..uh well.. setakat nak jamu org tu.. cakap saja mahu makan ape.. hehe (berlagak).. tp sy still belaja lagi.. sgt teringin nak belaja wat kuih dulu2... so.. 2nd cite2 ialah mahu menjadi chef tuk diri sendiri...

bg sy.. sume perempuan harus tahu masak..bukan sahaje masak malah mengemas rumah sampai bersih jugak harus tahu.. mmg girlz2 sekarang mostly ag minat blaja wat cup cake, cake, muffin, cookies n segala benda yg cute miut tu.. tp takkan kau nak bg suami kau makan itu jew tiap2 hari kan.. so kena balance okeh.. kalau tak tahu, boleh belajar n kalau tak minat pun boleh pupuk.. so kalau org kata " ala perempuan.. blaja tggi2 pun akan masuk dapur jugak".. cakap jew.. HARUSLah..

Tuesday, December 21, 2010

TempuR Mesia..Congratz

dah pukul satu lebey tp still tak bley tdr.. tp tak tdr pun tgh hari or petang td.. oleh kerana dah lame tak on9.. so ni la masenyer..

bile bukak fb.. home page.. trus baca..

*
*
*

scroll ke bawah tuk kepastian.. cr tuan punye badan punye status..
*
*
*
*

SaH... meNang GOLD..

huhu.. budak kelasku si ikbal aka 'eyeque ball' tu dpt emas dlm tempur... bukan wakil U saje taw tp wakil malaysia taw dekat Thailand dlm AUG... sgt terror kot.. tp mmg rezeki die lah.. mmg tiap2 petang rasenyer die jogging. Jogging die tu bukan jog biase2 cam kiter sume nih.. tp jog die tu tahap berlari laju taw.. dahsyat r.. Benda yg tak bley lupe bile kat PKU dulu time nak wat medical check up nak check nadi ke teknan drh lupe la.. org lain mostly 80 keatas.. tp die bley dpt 50 lebey.. mmg sgt aktif la.. congratz..

ALLAH dah terangkan sebenarnye..yg kita akan dapat ape yg kita usahakan... jadi berusaha tanoe jemu dlm sume benda.. Alang2 menyeluk pekesam.. biar sampai ke pangkal lengan okeh.. maksudnye.. dah alang2 wat sesuatu.. wat la betul2 + sungguh2...


p/S : Rasenyer Astro perlu siar la AUG nih kat sport channel..

Monday, December 20, 2010

MekacIh sama Incik

baru jew edeN nak masaK tuk Lunch.. Pn Ai kol eden.. haa.. mahu bergosip la tuh... tp BUKaN okeh.. mmg setiap kali kewajiBaN Pn Ai tuK memberitahu den yg senarai tampal sudah pun kuar, mudah la bg kami bergosip2 sape yg dapt result baguih.. or mengimbau balik soklaN2 yg susaH2 tu.. sebab den mmg slalo maleh mahu check result den..

Our NightMaRe is FinaLly OvEr... hoyehh.. mmg den ingat kalau teruk, den nak repeat jew subjek applied micro C nih.. den mmg sgt suke subjek nih ssb banyak main ngan program.. tp sume senior den kata subjek nih killer subjek sbb incik M.fauzi yg ajar.. tp Allah itu amat memahami.. n Allah itu amat pemurah lagi penyayang dekat den n kenkawan den.. Allah telah membuka kan pintu hati incik M.fauzi tuk sem nih.. Incik M.fauzi sgt baguih mengajaR sampai kan bile incik mengajar, den slalo ingt pada incik hanafiah.. lect den yg sgt den kagumi dkt puo dulu.. tp kelas fuzzy n applied micro C yg straight 4 jam mmg den n kenkawan den sampai ngantuk2 tuk lalui.. Tapi incik mmg terbaiK.. incik mmg sgt pandai ++ suke bg nasihaT..

Mekacih incik.. den br jew lepas nengok senarai tampal tuk result Fuzzy + applied micro C... Alhamdullilah... syukur kepada Allah yg tidak terhingga.. Terima kasih En.. Jasa en mmg tak dilupakaN.. syukur Sbb den ngan kawan2 yg den ajar juga lulus..

Mahu nengok..? Nehi.. nehi.. nehi..



Saturday, December 18, 2010

Mggu nih banyak perkara yg kurang besh berlaku.. Ape yg berlaku itu sudah ditentukan olehNYA.. dan dlm hati selalu kata.. Kalau kita rase kita susah.. ade org lagi susah dr kita dan insyaAllah dengan segala kesabaran kita itu, Allah akan mengantikannya dengan ganjaran yg lebih hebat lagi..
InsyaAllah..

Sabarlah dan yakinlah...


Wednesday, December 15, 2010

tV lagik?

cuti..
duk rumah..
sambil..
tgk ini..


*
*
*
*

cahaya


dan ini..

cinta kirana
*
*
*
*

tp yg tak beshnyer..
panjangnyer..
n tak tahu bile nak hbs..
sgt tak logik pun ade..



kadang2 sampai geram pon ade.. agak2 le nak wat cite sampai panjang skali pun.. dr heronye bley hilang ingatan dah pulih balik.. dr hero nye mati tetiba ade muncul balik muka yg sama...dari takde asal usul tetiba bley ade.. rupenye kena culik dari kecik ag.. n asik2 si cahaya jew yg nasibnye malang n die still sabar jew.. plg sabar skali bile tgk citer Intan.. dr die single bley ade family.. n siap anak perempuan die bley buta n nampak balik.. siap anak die bley hilang ingatan pulak.. aduyai.. tak logik2.. bile nak hbs cite cahaya nih.. rasenye dah lame sgt dah nih..



TP sy akan Tunggu citer Nih..


~ BuKaN diriKu ~
(tp hanya dpt tgk tuk 2 mggu jew sbb nak balik u dah..)







dijangkiti Ai ?

dah berhari.. rasenyer dah nak sampai seminggu dah.. Air mata nih tak henti keluar taw.. Mata nih dah nak jadi mcm mata vampire jew.. merah menyala.. ni sume gara2.. isteri en zam hero.. pn Azuwien yg telah menyebarkan penyakit yg amat merbahaya ni.. harap maaf yer Ai..
tp serius weh.. "Nape mata kau time sakit dulu tak cam mata aku nih ?"

Thursday, December 9, 2010

The biggest LosEr

Setiap hari tgk The Biggest Loser.. n setiap hari semangat berkobar2.. so.. cuti nih mmg ade plan tuk kuruskan badan balik.. sejak dah stop silat.. dah jarang sgt jog... MAHU KURUS.. MAHU KURUS.. (macam la dgn menulis bley kuruskan badan..) per lagi.. MULAKAN SENAMAN SEKARANG... yes.. ni janji sy..

Sunday, December 5, 2010

SalAm MaaL HijRaH

kalau dolu2... nak dkt 1 muharram jew.. akan dengar lagu ni dimainkan di radio..


"1 Muharram detik permulaan..
perkiraan tahun Islam Hijrah..
perpindahan Nabi dan Umat Islam..
dari Kota Mekah ke Kota Madinah"

*
*
*
(Sila Sambung SenDiri)


Tp kalau sekarang.. mmg tak dapat la nak dgr
lagu2 cam gini.. maybe.. InsyaAllah dkt IKIM.FM adelah lagu nih... or sama2 kita tggu Maher Zain wat lagu tajuk maal hijrah okeh... TAPI..


ITU SUME TAK PENTING... !!!
(tanda seru sampai 3 watkan benda nih perlu diambil perhatian)


Ape yang penting adalah pengisian di sebalik Maal Hijrah itu sendiri yang merupakan suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana ia menandakan peristiwa penting yang berlaku dalam sejarah Islam. Ia memperingati penghijrahan Nabi Muhammad dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi.

Kita.. sebagai umat Islam.. haruslah berkorban untuk berpindah daripada bentuk negatif yang ada dalam diri kepada bentuk-bentuk positif yang selaras dengan Islam. Berkorban ataupun jihad perlu tersemai di dalam jiwa masyarakat Islam sama ada dari sudut pengertian mahupun sikap.



~ ReNung-ReNungKan Dan SelaMat beRaMaL ~

Wednesday, December 1, 2010

Last Day FinaL eXaM..

sy mahu bercerita panjang.. ya.. bile tengah tension ++ mahu rehatkan kepala tp tak dpt rehat.. memang sy mahu bercakap banyak2 tanpa henti2... sy amat geram sebenarnye.. petang ni ada test applied micro C.. yesh.. mmg meng'apply'kan kat diri sy sekarang nih.. adoyai.. bukan hafal rumus jew tp termasuk hafal coding.. hello.. 9 chapter kot... so nape kau tak fhm kan jew coding tu.. tak yah la hafal?

ngee..
sy dah cukup faham dah coding tu.. cume kena la hafal die nye keyword and the next step.. banyak kot.. bila mengadu kat mama.. mama hanya ckp.. "pg minum susu + madu.. br boleh ingat".. mekacih mama... mama mmg memahami.. alamak.. tp malas mahu ke kedai semata2 nak beli susu + madu.. so.. sy dgn baiknya mahu memberi tips bagaimana hafal secara berkesan..

bagaimana mahu hafal ape2 dlm keadaan banyak sgt nak dihafal?
  • bgn awal ye kawan2.. dlm 4-5pagi.. mmg confirm ingat..
  • tulis banyak2..
  • push la otak supaya bley hafal..
  • makan ikan banyak2..
  • semut + kepala ikan (termasuk kari kepala ikan or asam pedas sedap gila kepala ikan merah tu) tak nak la makan..
  • makan kismis.. + susu + madu..
ai asik duk usha2 sini .. sambil berkata " wah free nye si budak fifi nih.. siap pg2.. bley jumpe sv.. bley jemur kain.. + bley update blog ag..." sy dgn free nye menjawab " huhu applied micro c kot " tangan ke dada.. mata ke atas.. (tak faham?.. mls nak explain).. yes.. mahu balk esk.. mahu setel sume hari nih...
aishh.. geram.. sbb banyak betol coding nak kena hafal...

mahu tgk?

banyak kot.. huhu.. tu br chapter.. .. mahu study.. (asal aku nih siap bley bukak lptp.. free sgt kah?








Friday, November 26, 2010

nsync- Believe In Yourself

Oh you can be what you wanna be
See what you wanna see
Believe in yourself, just believe in yourself
You can go where you wanna go
Do what you wanna do
Believe in yourself, just believe in yourself

Some folks try to tell you there are things you shouldn't do
But you're not strong enough, or smart enough at all
But what seems right to them ,quite often might be wrong foryou
So be sure you try to climb before you get to scare you'll fall

You can be what you wanna be
Learn what you wanna learn
Believe in yourself, just believe in yourself
You can try what you need to try
No one should question why
Believe in yourself, just belive in yourself
Bold
Folks may say you're different
That you've gone and lost your senses
But the world is your to walkAlign Center
Go ahead and leave the fences
And you'll see( and you'll see)
Belive in yourself
And the world belongs to you
You and me
And the world belongs to you and me


Sesame Street: NSync: Believe in Yourself

Thursday, November 25, 2010

last minute cam ginilah..

ini la akibatnyer ske study last minute.. otak penat bg nak rak.. tp kena push oleh fifi yg sgt malas tu.. disumbat2nye segala ilmu dalam otak.. ape die ingat macam makan tauhu sumbat..

khas wat Otak Ku..
Otakku..
ku tahu kau sgt penat..
tp sampai next week jew akan ku sumbat segala macam ilmu..
di malam hari kau akan ku beri rehat..
yeah.. sehabis final jika kau bekerjasama dgnku..
kau akan ku beri award..
apekah itu?
tgk WGM lah.
biar kau gelak guling2...
takpun tgk la cite korea+ jepun puas..
yeah..


~ sgt penat ~

Tuesday, November 23, 2010

:: Gud Luck ::

dengan rasminye... esok 1st paper sy..

HubunGaN EtNiK

ye.. nampak senang.. n memang senang sbb objektif jew.. ngee... 1 jam 30 minit ja...

n lusenya...

C++

adoi en.. takde tips ke? kalau bukan tips pun incik takmo bg taw ke ade brape soklan kuar,.. brape soklan yg nak dijawab.. kesian ngan budak2 tahun 1 sem 1.. sure diorg tak biase lagi.. (ceh.. tetiba concern plak ngan diorg.. ) waa.. langsung takde tips..

yeah.. yeah.. (lega.. sbb bukan hbs study ag.. tp saje wat2 lega..)

Gud Luck kenkawaN..
bawak sliP + matric Card + ilmu di kepala..
ingat ye.. etnik itu di G3.. jgn kamu pg F2 sudah..


wat akmal sama k.liza..
balik la umah oii..
akmal.. : sy merindui rendang daging mak kamoo...
k.liza : sy rindu kakak.. (ikhlas taw)


p/s : AkmaL tersangaT hePi sbb cuti nih die dirisik oleh afifuddin.. wah.. next year minah tu mahu kahwen.. bestnye...





Monday, November 22, 2010

Faizal Tahir - Hanyut

menStudY c++

menStuDy C++ yang melamBak- lAmBaK...
ish..

org bg cuti 3 mggu suh study..
kau balik rumah dengan harapan nak study.. (siap bawak buku lagi)..
tp tak study2..
ish.. sekarang baru nak kalut nak study + hantar thesis..
huhu

bukak blackboard.. terkejut..
huhu

tadaa....

huhu.. green highlight tu bukan ape2 okeh.. mean kitaorg yg budak tahun 4 tu menyibuk kat budak tahun 1 punya kelas...

huhu.. usaha lebey skit fifi...





Saturday, November 20, 2010

:: S.t.U.d.Y + E.x.A.m + D.I.e.T ::

banGuN paGi..
Bukak maTa..
oh.. di pt Raja rupenya..
*
*
*
siaP2.. pg library..
solat zoHor di sitU..
MakaN maybe di TDI
*
*
*
*
5.oo pm...
time to balik umah..
prepare tuk jog...
*
*
*
*
sambung study sampai lebam..






Tuesday, November 16, 2010





~ SeLamaT HaRi RayA AidiLadHa ~

Saturday, November 13, 2010

.: JagA haTi KiTa :.

huhu lately.. dilimpahi masalah kawan2.. n sebagai penasihat peribadi bg sesetengah kawan2, sy berusaha untuk memikirkannya + membantu sedikit sebanyak.. (ape nih.. ngarut)..

ape itu jaga hati.. ?
jaga hati jgn biar org sakitkan hati kita
so macam mana nak jaga?
jgn buat org lain sakit hati...
sebab

" what goes around comes back around "



" Janganlah , ya Allah, Engkau biarkan nasib kami ditentukan oleh diri kami sendiri walaupun pada kadar sekelip mata atau kadar masa yang lebih singkat daripada itu. Sesungguhnya Engkau Tuhan Yang Maha Memperkenankan segala permintaan.. Amin"




Thursday, November 4, 2010

::waNIta::

"Wanita itu ibarat buah epal,
epal yang tidak berkualiti
amat mudah diperolehi kerana ia berguguran ditanah..
Tetapi epal yang tidak mampu dibeli berada diPUNCAk,
susah nak dipetik,
susah nak digapai..
Kadang-kadang epal itu risau,
kenapalah diriku belum dipetik?
Lantas ia merendahkan martabatnya dan menggugurkan diri menyembah tanah,
sedangkan ia sebenarnya telah ALLAH jadikan begitu"
(QS al-'Asr [103]:1-3)"




:: Home sweet hoMe::

hola..
yeah... sy sudah berada di ipoh perak.. mane lagi.. umah le... opss. INSYAALLAH.. esok akan ke kedah.. balik umah jugak.. (wah.. banyak nye umah)
cuti 3 mggu dan naiknye trus final exam..
so.. duk umah ni.. ape lagi.. balas dendam la.. mahu tgk tv sepuasnye.. ngee..

cite ape yg besh dkt tv...

jum layanz..

Stairway to heaven.. TV 3 kol 3.00 ptg..

ok.. yg ni filipina version.. agak tak sadis sgt la...

tp klu yg bawah ni
*
*
*
*


korea version (yg sgt besh)

diapdatasikan(betulke eja?) dr cite hot korea..
sadis cite nih..
sure meleleh air mata...


next
*
*
*
*
cite yg hot2 dolu2..
time skola..
tp tayang balik kat ntv7 kol 11.30 pg

MISS 3 HERMANAS..
(takde pic la.. cari sendiri)


sambil tgk tv.. sambil practice ckp sepanyol n filipina okeh...
ag pun bahasa die lebey kurang..


muchas gracias !!






Wednesday, November 3, 2010

background

~wink.. wink ~
sgt cumel..
ade bunge2 kat atas..
++ ade color cokelat..




Monday, November 1, 2010

JaduaL FiNal ExaM..

Setelah berberapa Draf yg kuar.. akhirnye smalam br umumkan "Official final examination schedule" dah kuar..
tp still jadual die cam hampeh gak... (tetiba concern about BEP n BEM)..

sy punye...

  • EtniK - rabu 24 november 9.00 am - 12.00 pm
  • C++ - khamis 25 november 9.00 am - 12.00 pm
  • fuzzy - rabu 1 DECEMBER 2010 2.30 pm - 5.30 pm
  • applied micro C- khamis 2 DECEMBER 2010- 2.30 pm - 5.30 pm
boley balik awal..



Sunday, October 31, 2010

finishing school

ape sy wat dlm 2 hari ni ialah.. menghadirkan diri dlm program finishing school.. (eh.. mahu hbs dah)... mmg kena pg.. klu tak dean akan amik tindakan serius.. (slalu dgr camtu.. tp takde pape pun)


tgk.. sape fasilitator
sy..
ngee...

DR Muhamad Yusuf


DR kegemaran ramai..
yg lain tak bukan.. DR M..
plz.. dont talk bad about him anymore k..

seyes.. mule2 skali.. OMG.. kenapa sy dpt die?.. like dat.. awak tahukan.. kenapa sy terpaksa masuk robotik instead of mekatronik..? sbb sume org tak nak amik comm.. because of RF will be teach by DR M.. so mostly lari ke mekatronik.. nak robotik ade plak en m.fauzi... so.. sy n kawan2 yg nak amik mekatronik nih.. terpaksa mengalah dgn anda2 sume.. so.. make it fair.. comm ade DR M.. robotik ade en m.fauzi (hey, 2 subjek kot die aja dis sem).. but mekatronik? meka plg best..

to tell u the truth.. die sgt ok la.. (penat nak menjawab.. bile hbs satu2 sesi.. n jumpe kawan2.. so kawan2 akan tanye.. " kau camne dgn Dr M..? " "Dr M best tak..?" the most horrible things is.. "kau dpt Dr M jadi ko punye fasilitator?" hey.. mesti korg terkejut tk pic bawah ni..




he's smiling.. .. benda yg jarang..bukan jrang tp tak penah dpt tgk time kelas RF n EMT..
tgk.. sape kata die tak ok.. die sgt ok la.. (erm.. maybe time nih die tak ngajar kot)..

so.. klu kena wat proposal.. reject sampai 6 -1o kali tu..
die nak kite blaja kot..
klu suara die pelan gile sampai baris depan jew yg dgr tu..
dia nak kite alert la tu..
klu die ajar tak fhm..
mean u all kena study lebey skit la,,
always think +ve about him k..
ingat.. no more kutuk DR M depan sy..
(tp kesian tgk k.liza n k.haizum dlm kelas die.. always balik dr lab die dengan penat + marah2)



at the end of finishing school.. (dr sgt sporting kot.. ) (agaga.. puji ag.. hey die tak ajar sy RF okey.. bukan bodek)

or maybe..
budak die dlm ni sume nye aktif2.. hahaha
~jgn jeles~



Friday, October 29, 2010

mggu ke 14

huhu..
tak sangka.. akhirnye dpt melalui mggu ni..

ngee.. Alhamdulillah..

dengan hari isnin nye present C++.. n petangnye test micro C
dengan hari khamis nye present psm.. Alhamdulillah present PSM pun berjalan ngan lancar.. DR. Rozlan.. sila bg sy A++++ okeh..

so skg nih tggl menyiapkan projek fuzzy dr Ai jew.. project micro C br jew siap.. lega..


yes... hari isnin petang mahu pg umah mazirah kat kajang... mahu tdr sana.. emaknye dah majuk dah.. asik tak sggah2 umah die.. tp makcik takde plak nanti... "makcik sy tumpang duduk umah makcik yer dlm sehari dua.. makcik jgn risau.. nnti sy kemas umah makcik nanti n sy masak nnti tuk mazirah.. so makcik jgn risau kitaorg.. kitaorg bley jaga diri okeh.."


so..
ape yg sy akan wat esk? esok n luse ade program finishing skol.. dr pg sampai ptg :(



yes... satu group ngan k.haizum n k.liza.. akmal jgn jeles.. ~ lalalala~ Actually.. agak ramai kot.. tuk satu group.. dah.. nak rehat..

Wednesday, October 27, 2010

Good LucK

esok present psm.. hari yg ditunggu pun telah dtg..


GOOD LUCK...

"do the best"
FighTinG !!
GamBate !!
Chayok !!
BerusahA !!

Semoga Allah mempermudahkan urusanku dan urusan kawan2ku esok.. AMIN

MAMA n PAPA..
doakan fifi

a.AliF..
DoakaN kite..

As, Mazirah, lina..
doakan Aku..

Anis..
doakan kite..



p/s: Kesian tgk kakak2 umah.. wat projek RF lebey dr projek PSM.. Gud Luck kakak2.. DR. M.. plz jgn seksa kakak2 sy..



Tuesday, October 26, 2010

Pelepas

mungkin ade yg keliru? wat is pelepas?.. pelepas dlm silat mean org yg akan bg tahu kiter wat to do dlm gelanggang.. time kite tgh berlawan...

ni la pelepas..

biase nye bile kita tgh berlawan.. kite tak dpt nak control n nak pk ape yg akan kite nak buat... n pelepas akan nampak ape kelemahan pihak lawan n bg taw kite the next step.. mcm nih..


dek kerana terlampau nebes.. or over confident.. or emo sgt.... kite tak dpt nak berfikir ngan waras..


pelepas luar pulak just akan tgk.. n bg taw kat pelepas dlm kot klu2 pelepas dlm pun blur jugak.. ngee... tak la.. sumetime org kat luar lagi nampak ape yg berlaku.. cam tu la..



camni la cthnye pelepas luar.. pemerhati..

ok STOP!!

sy bukan nak cite pasal silat yg dah lame sy tgglkan... BUKAN.. bukan jugak sbb sy rindu silat BUKAN.. sy sudah buang ia dlm hati sy.. tp dlm hati kata (sekali gayong.. selamanya gayong.. maaf cikgu..)

ok sy mahu kaitkan dengan life sekarang.. ok.. mcm sy ckp td.. life kita mcm dlm kotak ok... bak pesilat td.. klu die terlampau nebes.. or over confident.. or emo sgt.... kite still ag bley berfikir.. tp untuk menang itu amatla tipis.. mean.. kite kena la relax kan diri kite sendiri okeh..
tak guna nak marah2.. tak guna nak komplen2... terima baik buruk seseorang.. cakap guna otak.. fikir guna otak..buat sesuatu benda plz.. guna otak.. jgn ikut emosi sgt... ingat.. nak menang kena ikut otak.. okeh nak menang buat ape.. bukan kau berlawan pun kan.. nak berjaya.. kena guna otak.. kadang2.. kite sendiri wat salah tanpa kite sedar.. kite asik cuba taktik yg same2 tp tak berjaya.. tu gunanya pelepas.. (dlm konteks ni.. kawan la.. or family.. or maybe sumbody.. dlm konteks sy.. sy perlukan kawan baik sy n MR AF sy okeh).. pelepas akan bg taw kita yg mane kena buat n yang mana tak kena buat.. pelepas akan selalu dgn kita... akan selalu berjuang dengan kita.. akan terima kita even kita kalah.. tp kalau kalah dengan teruknya or mmg org suh tendang tp tak tendang.. org suh masuk lawan tp die takut2 ag.. tu mmg dpt pelempang dr a.peja la.. opss.. even dpt pelempang pun.. pelepas still dgn kita.. kite kan satu team.. ada baik nye klu pelepas tegur kita.. think about it ok..

keyword kite hari ni ialah.. tak nak emo2 sgt..
ingat..
kite adalah diri kita...
kite tak mampu pun nak puaskan hati sume org..
tuk selanjutnye tgk la citer personal taste (episode 15 & 16) ngee.. bukan nak promote cite tu okeh...
kite juga harus terima org seadanya..
kau ingat sume org bley terima ko 100%?
belajar terima kelemahan okeh..
lg satu.. fikir... fikir kebaikan org tu yg buat kat kite..
sbb bile kite tgh emo.. kite mmg x fkr pun kebaikan org tu..

kite bukan nak ajar korg jd macam kite.. yg fikir pasal org lain dulu dr diri sendiri.. yg bley cool jew bile org lain wat sumthing kat kite.. tp kite cume nak ckp yg fikir dulu sblm buat sesuatu benda..
peace !!

P/S: tak suke bile org kata.. hati aku nih baik sgt sampai org wat camtu pun.. aku bley terima..
tidak ye PN Ai.. (alamak terbg tau nama pulak).. cume bile sy bley sabar.. sy akan sbr.. tp bile dah over sgt org amik kesempatan mmg org tu cari nahas la.. ngee..


sy rase..

sy rase.. diperbodohkan..
sy rase.. dikhianati..
sy rase.. ditipu..
sy rase.. tak best..

Sunday, October 24, 2010

hari yg sgt penting hampir dimusnahkan

wat kawan sy miss marjerin..


takpe.. sy maafkan okeh..
sy maafkan ape yg group kamu wat..
sy hanya ade kamu wahai jaja..
kamu kawan DEM sy..
jd sy tak nak pun persahabatan ni musnah okey



melukis

hobi melukis potret yg kadang2 dtg & pergi tu sudah kembali..
mahu melukis...

malas

huhu.. penatnyer... even esk dah start minggu yg last still ag penat.. huhuhu..
bile nak hbs blaja nih... agak jeles gak tgk mostly budak2 batch aku hbs sem ni.. n sikit jew yg akan teruskan perjuangan sampai sem depan.. waa... bile mahu hbs nih... nak hbs cepat...

Friday, October 22, 2010

sgt cute kot..

takde mood

sgt malas eh nak study micro C.. padahal test esk petang.. sbtu petang..

mood sgt malas sbb testnye open book... huhu.. (dlm kepala nih asik ckp.. sure susah..).. sbb yg kedua ialah.. waa.. sgt nak hbskan cite personal taste.. cite sampai 16 episode.. ish.. sekarang baru nak masuk episode ke 12.. lamenye lagi.. why not.. tgk episode 1 ngan episode 12 ja.. kan senang..

promote.. tgk la cite personal taste.. best.. best..besh....

Wednesday, October 20, 2010

masa bzku..

huhu.. banyak nak dikata..
banyak nak diluahkan..

tak nak mintak ape2.. tp bley tak sampai present psm nanti.. plz.. jgn tanya soklan dkt sy yg sendiri bley fikir atau nak jugak sy wat keputusan pasal sv psm sem depan or nak mintak sy wat coding ke sambil nangis2 or merayu2 sbb esok br nak anta.. or anything pass year note sbb nak study for test or quiz or past year report sbb dis week due date... sbb sy takde masa nak layan sume tu... jgn wat last minute nye keje.. sbb sy pun org yg last minute gak.. tp sy tahu la.. ape yg nak dibuat awal2 n ape yg boleh dibuat dlm last minute okeh.. nanti anda akan menyusahkan ramai org termasuk sy.. sy pun student gak..

sy tak marah.. tp sy nak gi taw jew... kadang2 benda simple cam note or report, mintak awal2 k.. or nak wat coding ke GUI ke... jgn la esk nak hantar br nak cari sy.. sy pun ade hal sy sendiri.. ade esemen nak di submit.. ade lab nak kena hanta.. sy tak marah n sy sgt berbesar hati klu dpt tlg korang siapkan program korang sbb dr situ sy akan banyak blaja tp bg la sy at least seminggu tuk sy tolong wat...

tp jgn la suh sy buat keputusan bg pihak anda samada nak pilih course ataw ape2 bg sem depan.. nak mintak pandangan itu tak mengapa.. sbb bile keputusan sy.. sy berdasarkan pengalaman sy + kawan2 sy.. example... sy sgt suke subjek digital control.. sbb subjek tu sgt tough kot.. bg sy benda yg org kata killer.. or org kata susah.. itu la sy akan suka.. tp korang akan suke ke nanti?.. camtu la... tak kan nak ikut kata2 sy.. ish.. tu kan diri sy... sy bukan PA awak.. bukan SV awak.. awak kena tahu la kemampuan awak.. sy tak tahu.. okeh.. awak bukan MR AF sy..

nak suh sy buat or mintak past year note or keputusan/ pandangan.. sila bg taw sy awal.. sy bley jew spend masa sy tuk bancang ngan korg pasal benda2 cam gitu.. tp bila esk nak di submit n korg br bg taw.. HARAP MAAF sy mmg tak dpt tolong.




lalala

sy mahu tulis... tp tak tahu mahu tulis ape.. Mahu tgk family outing n hbs kan series personal taste (ade ag 11 episode nak kena tgk..) wah.. fifi... lapangnye kamu..

sudah mahu tgk cite...

Saturday, October 16, 2010

Senyum - Malique ft Najwa


< \(^-^)/ >



Erti Hidup

teringat lagu nih masa join plkn dulu..


Dayang Nurfaizah -Erti_hiDuP

Angin kau membawa bahteraku kemana mahumu…

Dikamar daku sering bertanya
Mana tempatku di dunia
Tepuk dada tanyalah selera

Jika daku ingin berjasa
Memberikan hidupku makna
Tepuk dada tanyalah selera


Inginku(kiniku) mengenali
Erti hidup yang diberi
Dunia jadi saksi
Liku-likukan ku harungi oh…

Tidak lagi kan aku disitu
Menyaksikan kehidupan berlalu
Kan ku kerah darah keringatku

Tiba waktu aku tiada
Tidak akan daku sesali
Daku hidup caraku sendiri

Angin kan ku bawa bahteraku
Kemana majuku
Kini ku berani mengemudi
Kemana ku pergi

Bagai guruh bergegar bumi
Aku tetap teguh berdiri
Penuh pengorbanan yang sejati




Friday, October 15, 2010

tmpt sy ske study

tgk sini...
*
*
*



library uthm time mlm...
*
*
*



takde org.. eh bukan takde... tak ramai org..
*
*
*
*

sampai kat kaunter pun takde org..


*
*
*
bosan2 bc paper + tgk tv.. tp discovery channel jew la
*
*
*
*

*
*
*
klu bosan ag bc majalah..
*
*
*

Align Center*
*
*
kalau bosan sgt.. bc novel..
*
*
*

tempat study kite..

*
*
*
Align Centerbest.. sbb sunyi sgt.. mcm satu library ni kite yg punya.... ngeeeeeeeee....