Friday, October 7, 2011

resepi puding

Resepi puding yg besh...


Untuk puding :
- 2 cawan tepung custard
- 11 cawan air
- 1 tin susu cair
- 1 tin krim jagung
- gula secukup rase

Cara2
campurkan sume bahan kecuali krim jagung, masak atas api yg sederhana.. kacau sehingga likat.. dah nak siap, br masukkan krim jagung.. tuangkan atas bekas dan sejukkan..
tuk gula, ikut suka hati..
actually puding ni blh makan camtu je.. sbb die dah jd puding jagung..
yg renyah sgt sbb die kena sentiasa kacau..



resepi kuah/ koktel

- 2 tin susu cair
- 1 tin buah pic
- 1 tin buah2 campuran
- 2 sudu tepung custard


cara2
masukkan semua dalam periuk dan kacau.. buah-buahan tu masukkan airnye dulu.. bile dah siap br masukkan buah..
siap..

makan dengan puding..
mmg sedap..

thank you am...!

Monday, October 3, 2011

best Wan..

sape suke tgk program masak-masakan mcm sy sila angkat tangan?
okey..
let me introduce you..
satu program masakan yg cam best

BEST WAN

AFC channel.. (703)
pukul brape.. hari ape pun tak pasti..
(terbaik tak? haha)
pegang remote.. bukak channel 703.. n tekan OK.. tekan anak panah kebawah sampai kau jumpe BEST WAN.. kalau takde try esk pulak k... maknenye hari ni takde la cite tu..


Ape yg best..?
setakat nak bg resepi tgk dekat my resepi lg senang.. kan!!
yess.. setuju..


TAPI
resepi Chef Wan ni superb..
ape yg superb sgt tu?
okey
kau akan didedahkan dengan resepi membuat makanan ala chef wan..
i mean die akan tambah beberapa bahan2 lagi tuk watkan resepi tu jadi marvelous.. lagi sedap dr biasa..
try it!
sy dah try resepi2 die.. n menjadi la.. dan sedappp..

p/s : lagipun dekat channel ni.. kau takkan dengar die melalut banyak2..


for more info.. click here