Saturday, July 30, 2011

SeLaMAT menjaLaNi IbadaH bErPuasA
semoga kita semua mendapat keberkatan dariNYA..
InsyaAllah

hurm..
org lain last praktikal hr jumaat hari tu
tp aku?

akan mengharungi 8 mggu lagi..
ayuh berusaha !

Sunday, July 24, 2011

suNyinyeR..

sy slalu ade perasaan cam gini... kamu ade tak?

bile rumah takde org langsung..
bile tak dgr org bercakap2...
bile kamu bangun dari tdr ..
dan kamu rase sunyi gile..
plg best skali bile ujan pulak kat luar..
mulala rase nak nangis..
dalam hati kata..
"Nape rase sunyi sgt nih"
pastu tiba2 jew lagu lonely dr akon tu dengar sayup2..


2 hari ni sy rase sunyi betul kat sini..
n ape lagi..
slalunye rae nu la jadi mangsa..
" Rae nu, jum kuar"
padahal... pg lepak rumah die lame2.. sembang2 pastu balik umah balik..
just nak dengar org ckp.. buat lawak n gelak jew..
Rae nu Suksuvan.. Thanks.. slalu teman fi kat sini..

Thursday, July 21, 2011

yes.. umah sewa sy dah ade tenet..
setelah modem kena sambar dek petir..


esok harinya bakal tiba..
lect sy susah2 dtg dari johor tuk evaluate sy
En Shamsul.. terima kasih..
tp yg tak besh nye..
budak2 lain kena check buku log je..
tp nape sy nak kena present, siapkan report n buku log trus?
musykil..

Wednesday, July 13, 2011

Nisfu syaaban


Tak lama lagi.. InsyaAllah kite akan menyambut satu lagi peristiwa besar iaitu nisfu syaaban.. Oleh kerana dalam Islam hari baru akan start sebaik saja waktu maghrib, InsyaAllah nisfu Syaban tahun ni akan berlaku pada maghrib hari khamis mggu ni.. Ape itu Nisfu Syabaan.. Okey.. nisfu dalam bahasa melayunya ialah separuh/ pertengahan.. Pada hari itu, adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib..

Rasulullah pernah berkata kpd Saiyidatina Aisyah r.a. “Malam ini adalan malam Nisfu syaaban. Sesungguhnya Allah Azzawajjala telah dtg kpd hambanya pada malam Nisfu syaaban dan memberi keampunan kpd mereka yg beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yg memberi rahmat dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap orang2 yg dengki.”

mari sama2 kite mengambil kesempatan khususnya pada malam tersebut untuk membanyakkan amalan kita... sebenarnye, kite tak perlu pun tggu pada hari2 tertentu untuk beramal ni.. tak perlu pun tunggu hari khamis br nak pegang Al-Quran tuk mengaji, tak perlu pun tggu nisfu syabaan baru nak baca yassin 3 kali, qiamulai.. tak perlu pun tggu bulan ramadhan br nak khatamkan Al-Quran.. tiap2 hari mampu buat pun dah sgt bagus..

Sy penah terbaca yg kita patut membaca sekurang-kurangnya 10 potong ayat Al-Quran setiap hari... Yang ni.. InsyaAllah, kalau sy ade terjumpe balik, kite akan bercerita panjang..

Wassalam

Monday, July 11, 2011

As
Kalau As ade kat sini.. sure fi nk pinjam As punye riba..
Fi nak baring atas riba As.. manje ngan As..
As.. fi perlukan as skrg..

Ai
Kalau kau ade kat sini..
aku mesti ngah gelak ngan kau.. sbb kau slalu wat aku hepi.. jadikan aku kuat
beb.. aku nak kau kat sini..


Zee
kalau kau ade kat sini.. sure aku blh dengar kau bebel kat aku..
bg nasihat berguna tuk aku..
zee.. nasihatkan aku.. huhu


Ain
Kata-kata kau.. idea kau.. slalu bantu aku..
kau dari dulu sentiasa bantu aku..
Ain, aku nak ngs kat kau..


Aku Perlukan Korang lah sekarang.. cane eh..

Friday, July 8, 2011

At last.. final result sy dah kuar...
n yang paling best..
bile bukak dekat
SMAP..


so..
dekat bawah skali dah blh tgk..


Syukur Alhamdulillah
kawan2..
jumpe bulan 11 nanti..

Monday, July 4, 2011

Ya Allah.. berikanku kekuatan...