Tuesday, August 31, 2010

mahu lukis apekah?..





nak lukis ape nih..?
sy mahu lukis... tp tak tahu nak lukis ape...
idea.. cepat dtg...
adoi..

akmal dah pelik2..
padahal banyak keje nak di submit...
tp sibuk nak lukis...
org laen melukis tgk view cntk tuk dptkan idea...
aku melukis.. tgk dinding umah smbil tgk lappy..



Monday, August 30, 2010

Artistic traffic competition








tp nak due date dah...

Makan bersama dhiel, jaja, n akmal

Hari ni akak2 umah pg lawatan utility kat pahang... kebetulan ai plak takde... n akmal tetiba plak tak jd pg lawatan kat phg.. so.. dengan berbesar hatinye mengajak dhiel dtg umah.. ye la.. dhiel a.k.a. Nor Fadhilah Binti Ridhwan tu asik ngan ex roomate die jew pun.. sewius tak phm... jeles? skit la... sbb die dah tak slalu dtg umah...
so.. hr ni janji ngan dhiel n akmal.. mahu berbuka same2... time ngah masak.. jaja dtg.. yes.. so.. makan bersama ngan jaja...

akmal dr tgh hari kot request nak makan maggie? apekah? tidak... sy takmo makan maggie.. lagipun sy dah jnji ngan diri sendiri nak kurangkan makan maggie... sgt boring pg pasar ramadhan.. sgt takde pape.. lauk2 sume dah bley hafal...


tgk ape yg kami masak..


kuah percik.. sbg sos tuk bbq nanti

sardin (ni mmg dhiel masak)

cole slaw


ayam + udang + sosej bakar

nasi grg



Friday, August 27, 2010

nak wat per nih...

hurm..
dah pukul 3 ptg.... sume org takde kat umah..

k.liza n fatihah - dr pagi dah kuar..
akmal- tetiba jew nadia ajak akmal teman pg JB amik pg amik projek nadia kot.. Akmal dah macam serba salah tggl aku sorg2 kat umah...
azuwien - Pn ai takde la.... hubby die balik pt raja.. so ai pun balik kg..
sape ag...
kakak kesayangan..
k.haizum - lor...ade kat umah.. tp ngah tidur ag la... adoi.. maybe kakak penat.. smalam die br balik dr s'pore.. then die kena study RF plak... sian kakak.. yeah tdr samapai bukak pose k.. sy tak ganggu...


aku?- kat umah.. melangut tggu masa.. tggu wat ape pun tak tahu.. huhu nyesal plak tak pg library.. at least bley baca paper or wat keje or report psm... ah malasnye.. nak gi sekarang cam tak berbaloi.. library tutup kol 5ptg.. nak wat ape nih...

mggu depan sewius ade banyak masa.. kelas hari isnin pg jew.. ptg takde... selasa takde kelas.. rabu plak ptg jew... jumaat plak pg jew.. ish.. sabtu balik kg... takde keje yg nak disubmit.. lab jew kot.. hari jumaat kena anta .. ngan surat tuk request subjek instrument for the next sem.. hurm.. yes.. draf psm 2 nak anta next week.. tp Dr. tak mintak pun.. tp anta gak la..

Thursday, August 26, 2010

counting days tuk balik kg.....


..++++ windu same mama + papa + adik2 + kamoo Mr AF + asmah laili ++++..






Wednesday, August 25, 2010

PenaT yg Tak BerBaloi..

10.00 pg - br nak gerak jumpe sv.. Dr Rozlan... Pinjam motor akmal tuk ke U.. motor sy? fatihah guna tuk jumpe sv die.. Muchas gracias akmal...

10.10pg - dengan semangt dan penuh agenda tuk hari ni.. masuk U... tgk dkt parking DTII.. ade khemah Yamaha.. Oh rupenye ade kempen keselamatan balik kg khas tuk sape2 yg nak balik kg sambil menunggang motosikal... so.. melambak org kat situ.. nasib baik ade parking...

10.15- Pg office Dr.. jumpe P.A die...
fi2 - Assalamualaikum, erm... Dr ade tak dkt bilik die?
P.A - Dr.. die ade meeting kat situ (sambil menunjukkan tempat Dr meeting)
fi2- oh ok..
tetiba Dr ternampak plak.. then tegur..
Dr - Nak jumpe sy ke?
fi2- Erm.. takpe lah Dr, nanti Dr habis meeting sy jumpe..
Dr - ok, dtg kejap ag..

10.15 -dgn skit kecewa(sbb tiap2 mggu nak jumpe tp tak dpt..).. nak pg jumpe en zahrul... nak tanya pasal projek etnik... Pun die takde.. Esok br ade..

10.17- pastu.. cari plak bilik Pn Masnani.. nasib baik satu bggunan ngan en zahrul.. tp yg tak bestnyer ade plak foreigner ngah tanye soklan kat pn nani.. n Pn Nani suh tggu sekejap...

11.00 Tak larat tggu... pg dkt motor... dengan harapan nak jumpe Pn Mazita.. tp bile sampai jew kat motor banyak motor block motor akmal.. x dpt nak kuar motor :( so.. pg balik dkt bilik Pn Nani...

11.05 - ingatkan student tu dah balik.. rupenyer ade ag kat bilik Pn nani.. Adoi.. tggu ag.. sambil berpikir.. nak jln kaki jew gi bilik pn mazita... tp jauh.. tak larat.. so tggu jew...

11.30- tak larat tggu.. then decide.. BALIK UMAH... nsb baik motor bley kuar..

kesimpulan... BEST2.... erm... okeh... sy nak komen.. even pihak U tak kan baca.. bley tak.. kosongkan ruang parking kat depan DTII tu.. sbbnye bile ade program kat situ.. khemah akan dipasang kat tapak parking dan ia menyebabkan takde parking... jadi jgn la saman kitaorg klu motor or kete parking sesuka hati.. sbb tak kan nak pg PNS or D1, or DK, BK.. xkn nak parking kat fakulti kot.. jauh nyer.. it just pindahkan jew program2 yg nak dibuat tu kat tempat lain.. depan arked ke... kan tempat tu kosong... cadangan jew...


Friday, August 20, 2010

alahai PKU (Pusat KesihataN Universiti)..

Skrg sy rase badan sy makin panas... + selesema yg baru jew smalam dtg + batuk2 yg seminggu dah dtg tak nak pergi2... Sy same sekali tidak menyalahkan kilang papan yg berbau popcorn itu.. maybe cuaca kot yg kadang2 panas + hujan.. (sy tidak menyalahkan kamooo wahai cuaca..).. sy menyalahkan diri sendiri kerana tak peka..

sy rase mahu pergi ke PKU jew.. sbb sy dgr citer PKU adalh klinik yg terbaik dengan ubat-ubat yg sgt up2date.. sy pun tak tahu menahu sgt ape yg up2date nyer.. sbb sy sgt jarang gi PKU.. kecuali time silat dulu.. tu pun sbb nak wat medical check up jew..

sebab2 tak nak pg PKU :-

  • ramai sgt org pg. nak tggu giliran tu lame sgt..
  • sy klu bley nak amik ubat jew.. takmo la nak check2 sy... tp tak bley...
  • PKU mempunyai 3 org MA dan dua DR kot yg kadang2 bz n slaloo takde.. (tak tahu bilangan DR yg sebenar).. so.. susah la nak bg DR yg check.. malangnyer kawan sy penah kata...

" dkt PKU tu ade 3 org MA...
1st MA - sgt gatal..
2nd MA - sgt ske main fesbuk or twitter.. smpai tak endah pesakit.. nak mintak ubt ape pun die bg..
3rd MA - lupe la.."

sy bertanye dlm hati... klu kamoo.. nak pilih yg mane?

hati sy jwb... sy nak DR saidatul nisa jew... huhu.. tak nak MA check..


so.. oleh kerana tak dpt nak pilih DR.. sy pun jd malas nak pg PKU... (bazir jew bayar yuran tp tak guna)





Kasihnya Ayah..

ni.. sy copy dr kawan sy...

Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?

Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayah-lah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu?

Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibu-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian?

Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil.Ayah biasanya mengajari putri kecilnya naik basikal .Dan setelah ayah mengganggapmu sudah boleh menunggangnya, ayah akan melepaskan roda bantu di basikalmu .Kemudian Ibu bilang : "Jangan dulu ayahnya, jangan ditanggalkan dulu roda bantunya", itu kerana ibu takut puteri manisnya akan terjatuh lalu terluka....

Tapi sedarkah dikau?Bahwa ayah dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamumengayuh basikal dengan seksama kerana dia tahu puteri kecilnya PASTI mampu melakukannya.

Pada saat kamu menangis merengek meminta alat permainan yang baru, ibu menatapmu hiba.Tetapi ayah akan mengatakan dengan tegas : "Boleh, kita beli nanti, tapi tidak sekarang" Tahukah kamu, ayah melakukan itu kerana ayah tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan yang selalu dapat dipenuhi.

Saat kamu ditimpa sakit , ayah lah yang terlalu khawatir sampai kekadang sedikit membentak dengan berkata : "Sudah di beritahu! kamu jangan minum air sejuk!".Berbeza dengan ibu yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.Ketahuilah, saat itu ayah benar-benar mengkhuatirkan keadaanmu..

Ketika kamu sudah beranjak muda remaja..Kamu mulai menuntut pada ayah untuk mendapat keizinan keluar malam, dan ayah bersikap tegas dan mengatakan: "Tidak boleh!".Tahukah kamu, bahwa ayah melakukan itu untuk menjagamu?Kerana bagi ayah, kamu adalah sesuatu yang sangat - sangat luar biasaberharga..Setelah itu kamu marah pada ayah, dan masuk ke kamar sambil membanting pintu...

Dan yang datang mengetok pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah ayah.Tahukah kamu,bahwa saat itu ayah memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya, Bahwa ayah sangat ingin mengikuti keinginanmu, Tapi lagi-lagi dia HARUS menjagamu?

Ketika saat seorang teman lelaki mulai sering menelefonmu, atau bahkan datang ke rumah untuk menemuimu,ayah akan memasang wajah paling cool sedunia.... :') ayah sesekali menguping atau mengintip saat kamu sedang berbuall berdua di ruang tamu..Sedarkah kamu, kalau hati ayah merasa cemburu?

Saat kamu mulai lebih dipercaya, dan ayah melonggarkan sedikit peraturan untuk keluar rumah untukmu, kamu akan memaksa untuk melanggar jam malamnya.Maka yang dilakukan ayah adalah duduk di ruang tamu, dan menunggumu pulang dengan hati yang sangat khuatirdan bimbang.Dan setelah perasaan khuatir itu berlarut - larut.Ketika melihat puteri kecilnya pulang larut malam hati ayah akan mengeras dan memarahimu..Sedarkah kamu, bahwa ini kerana hal yang di sangat ditakuti ayah akan segera datang? "Bahwa puteri kecilnya akan segera pergi meninggalkannya"

Setelah lulus SPM, Ayah akan sedikit memaksamu untuk menjadi seorang Doktor atau Engineer. Ketahuilah, bahwa seluruh paksaan yang dilakukan ayah itu semata - mata hanya karena memikirkan masa depanmu nanti.Tapi ayah tetap tersenyum dan menyokongmu saat pilihanmu tidak sesuai dengan keinginan ayah.

Ketika kamu menjadi gadis dewasa.Dan kamu harus pergi kuliah dikota lain.ayah harus melepaskanmu di bandar.Tahukah kamu bahwa badan ayah terasa kaku untuk memelukmu? Ayah hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini - itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati.Padahal ayah ingin sekali menangis seperti ibu dan memelukmu erat-erat.Yang ayah lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk pundakmu berkata "Jaga dirimu baik-baik ya sayang".Ayah melakukan itu semua agar kamu KUAT....kuat untuk pergi dan menjadi dewasa.

Disaat kamu kesempitan wang untuk membiayai perbelanjaan semester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah ayah. Ayah pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya boleh merasa sama dengan teman-temannya yang lain.Ketika permintaanmu bukan lagi sekadar meminta alat mainan yang baru, dan ayah tahu ia tidak mampu memberikan apa yang kamu inginkan...

Kata-kata yang keluar dari mulut Ayah adalah : "Tidak.... Tidak boleh!" Padahal dalam batin Ayah, Ia sangat ingin mengatakan "Iya sayang, nanti ayah belikan untukmu".Tahukah kamu bahwa pada saat itu Ayah merasa gagal membuat anaknya tersenyum?

Saatnya kamu berjaya sebagai seorang sarjana. Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan memberi tepuk tangan untukmu.Ayah akan tersenyum dengan bangga dan puas melihat "puteri kecilnya yangtidak manja berhasil tumbuh dewasa, dan telah menjadi seseorang" Sampai saat seorang teman Lelakimu datang ke rumah dan meminta izin pada ayah untuk mengambilmu darinya.Papa akan sangat berhati-hati memberikan izin..Kerana Ayah tahu.....Bahwa lelaki itulah yang akan menggantikan posisinya nanti.

Dan akhirnya....

Saat ayah melihatmu duduk di kerusi pelaminan bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya mampu menggantikannya, Ayah pun tersenyum bahagia..Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu ayah pergi kebelakang pentas pelaminan sebentar, dan menangis? Ayah menangis karena ayah sangat berbahagia, kemudian ayah berdoa....Dalam lirih doanya kepada Tuhan, Ayah berkata: "Ya Allah tugasku telah selesai dengan baik....Puteri kecilku yang lucu dan kucintai telah menjadi wanita solehah yang cantik....Bahagiakanlah dia bersama suaminya...rahmatilah kehidupan mereka Ya Allah"

Setelah itu Ayah hanya mampu menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk...Dengan rambut yang telah dan semakin memutih....Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya....Ayah telah menyelesaikan tugasnya....Papa, Ayah, Bapak, atau Abah kita...Adalah sosok yang harus selalu terlihat kuat...Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis...Dia harus terlihat tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu.Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahwa "KAMU MAMPU" dalam segala hal..




Thursday, August 19, 2010

Apa yang kau tahu

Apa yang kau tahu - Rabbani


Bacalah…sebutlah dengan nama
Tuhan yang menciptakan
Segala kejadian di dunia

Bacalah…tulislah dengan pena
Wahyu yang diutuskan
Risalah kebenaran untuk insan

Seluruh kasihnya telah dia curahkan
Tulus suci mengisi ruang hati
Bagai dalam dingin
Rindu berdakapan
Dengan kata syahdu
Kasih mesra bersatu
Apa yang kau tahu

Bacalah…lihatlah dengan mata
Selami sanubari
Putaran panorama hidup ini

Bacalah…tipuan mata hati
Bisikan penuh mimpi
Melamar kelalaian tidak henti

Suruhan larangan telah dia sampaikan
Jangan pilih haluan dimurka
Kelak rebah diri
Duka menangisi
Tanpa belas kasih
Disiksa saban waktu
Apa yang kau tahu

Gua hira menggamit kisah silam
Satu peristiwa nabi bersendiri
Iqra diturunkan muhammad ditabalkan
Tersuratlah sudah kalam dari Tuhan

Sekian kalinya detik waktu berlalu
Apa terus berbakti untuk dia
Membalas kasih
Syukur dengan nikmat

Amal yang bertambah

Hikmahnya kan ketemu



Monday, August 16, 2010

Test1...

Penat nyer otak nih... dr last week ag dah pulun membaca + mengira + menghafal tuk test 1 nih.. kebetulan plak tarikhnye tak hingattt.. nak dekat2 jew... Bermula ngan hr khamis test applied micro C.. then isnin ptg test fuzzy.. n akan bersambung hari rabu mlm ni test C++.. kol 8 mlm plak.. adeh.. tak bley la nak makan nanti.. takut tak sempat plak.. After that.. merdeka...... sekejap..

Otak dah sgt penatttttttttttttt.... akibat slalu sgt study last minute n nak menyumbat banyak ilmu dlm otak...

okey.. layan lagu nih... Prisoner Of Love (OsT LaSt FreNz) by Utada Hikaru..

I'm a prisoner of love
Prisoner of love
Just a prisoner of love
I'm just a prisoner of love
A prisoner of love

Heiki na kao de uso wo tsuite
Waratte iyake ga sashite
Raku bakari shiyou to shite ita

Naimononedari BURU-SU
Mina yasuragi wo motomete iru
Michitariteru noni ubaiau
Ai no kage wo otte iru

Taikutsu na mainichi ga kyuu ni kagayakidashita
Anata ga arawareta ano hi kara
Kodoku demo tsurakutemo heiki da to omoeta
I'm just a prisoner of love
Just a prisoner of love

Prisoner of love
Prisoner of love
I'm a prisoner of love

Yameru toki mo sukoyaka naru toki mo
Arashi no hi mo hare no hi mo tomo ni ayumou

I'm gonna tell you the truth
Hitoshirezu tsurai michi wo erabu
Watashi wo ouen shite kureru
Anata dake wo tomo to yobu

Tsuyogari ya yokubari ga muimi ni narimashita
Anata ni ai sareta ano hi kara
Jiyuu demo yoyuu demo hitori ja munashii wa
I'm just a prisoner of love
Just a prisoner of love

Oh mou sukoshi da yo
Don't you give up
Oh misutenai zettai ni

Zankoku na genjitsu ga futari wo hikisakeba
Yori issou tsuyoku hikareau
Ikura demo ikura demo ganbareru ki ga shita
I'm just a prisoner of love
Just a prisoner of love

Arifureta nichijou ga kyuu ni kagayakidashita
Kokoro wo ubawareta ano hi kara
Kodoku demo tsurakutemo heiki da to omoeta
I'm just a prisoner of love
Just a prisoner of love

I'm a prisoner of love
Prisoner of love
Prisoner of love
I'm just a prisoner of love
I'm a prisoner of love

Stay with me, stay with me
My baby, say you love me
Stay with me, stay with me
Hitori ni sasenai




Sunday, August 15, 2010

JIKA..

JIKA KITA BANYAK BERCAKAP,
PASTI BANYAK YANG TAK TEPAT..

JIKA ADA ORG MENGADU,
JGN PURA2 BUAT TAK TAHU..

JIKA ANAK TAK DILATIH,
BILA BESARNYA IBUNYA YANG LETIH...

JIKA KETENANGAN TAK PERNAH DAPAT,
ITU TANDANYA HIDUP TAK BERKAT..

sumber Milenia Muslim..


Saturday, August 14, 2010

Berbuka hari raya keempat

woh.. hari ni berbuka dengan meriahnyer... MARI TGK..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
bihun goreng
*
*
*
*
kari ayam tuk roti jala
*
*
*
*
roti jala
*
*
*
*
puding kastard
*
*
*
*kek coklat



Padahal berbuka 3 org jew pun.. adoi.. jgn membazir okeh... pape pun Syukur kepada Allah yg telah berikan kami rezeki tuk hari ini.. Alhamdulillah..



Friday, August 13, 2010

Banci Penduduk


Umah kami dah wat banci penduduk.. Excited..

Sahur

Akhirnye.. berjaya gak sahur hr nih (setelah alarm kat hp berbunyi tuk kali ke brape ntah.. br terbgn..)... siap masak nasi grg ag tp dgn tergesa2 la... Selama nih? slaloo minum air jew... sbb kat umah ni, takde sape yg nak bsahur.. jd aku pun turut automatik malas tuk bgn sahur sahur + makan.. tp kena bgn sahur tuk minum.. (same la tu.. bgn gak..) Yes.. aku mmg kena bgn tuk minum... (ag pun sbnrnyer tkt bgn sorg2.... sbb bile aku bukak pintu bilik je.. ruang tamu tu mmg sgt gelap... (ngeri..).. Menunggu 23 hari ag tuk sahur di umah...........

Ingat yer adk2 (peringatan tuk diri sendiri).. sahur itu perlu...(tuk tenaga sepanjang hari).. dan ia adlh sunnah Rasulullah.. Mkn kurma je pun takpe.. + minum air banyak2.... Jgn MakaN maggie ok time sahur.. Maggie akan menyebabkan tubuh rase lemah satu hari + perut akan terasa lapar sgt.. (x caye cube sendiri)..

Mekacih sbb slalo gerak sy tuk sahur.. (malu.. anak dara ape cam gini..) tp mahu menyalahkan tgn + otak..

tgn = jgn tutup alarm.. biar jew berbunyi...
tgn jawab balik.. "bising la.. sian ai n akmal, nnti diorg terjaga..."(padahal diri sendiri yg rase bising..)

otak = bley tak jgn pk.. " lagi 5 minit.. aku bgn".. or " ngantuknyer... n terus sambung zzzzzz"
otak tak jwb dah... sambil menunggu subuh...


mahu solat subuh......







Hari YanG suNyi..

Hari YanG Sunyi.. EntrY ni diTujukAn khas tuK roomaTe aku.. Chabimon Mesti Kurus aka aKmaL n Pn Ai...
life ni sewius sunyi tanpa korang.. KenaPe?!!.. JanGan TanYa.. sbb akU mesti Cerita..

  1. Sbb bila aku Pakai Headphone...Takde sape daH sibuk mengaCau naK bercakap ngan aku..
  2. n Bila akU naK tdr, takde sape daH yg sibuk nak bercakap ngan aku..
  3. Aku dah kurang dengaR perkataan "ELAK" semenjak dua menjak nih..
  4. Aku dah tak bley nak ckp... "korg, tlg diam tuk 5 minit bley x?..."
  5. DaH tak perLu sakiT tekak sbb naK kena cakap kuat2.. (Roomate yg ade masalah pendengaran )
  6. Bila aku makan dlm bilIk (atas meja aku.. okeh) takde sape dah yg nak tegur.. "ElaK Semut melambak la.."
  7. Takde saPe yg bley bersama aku taHan telinga dgR buDaK sebelaH umaH yg ske WaT bisinG..
  8. DaH takde sape nak bergurau ngan aku..
  9. Dah takde sape yg nak makan pedas ngan aku..
  10. Aku DaH menjaDi seOraNg yg KuraNg seNyuM..
  11. Tp yg okey NyEr.. Bilik nih raSe tenang n sunYi jew.. nape eh?.. (jgn maraH..)

okey.. mane diorg pg?
Akmal - balik kg la... kelas die dr hari rabu sampai ahad xde.. ag pun test die start next week.. wat pe nak duk kat sini..
Ai - Suami pn blk menjenguk pn kat sini ^_^


TuK AkMal n Ai..

Balik la cepat.. Elak Korang kena duk luar la nanti.. Elak kena diam la sepanjanG mggu dePan.. n elaK tgk Muka Tegang aku la...eh ag satu.. Elak la guna perkataan "elak" klu tak reti guna.. ng3h..ng3h.. (berjaya menggunakan perkataan elak dengan betul..)

(kena tggu sampai hari ahad.. br la diorg ade)

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Slamat menyambut ramadhan Al- Mubarak...
semoga ramadhan kali ini membawa erti kepada kita..
jgn sia2 kannya okey...
banyakkan beramal dan beribadah..




Thursday, August 5, 2010

my 1st awaRD


i got dis award frm my classmate
jaJa

dis was my 1st award.. tq JaJA..
sy sukee.... hehehe

1. Anda mesti memuji si pemberi award.
musti2...
  1. she's cute..
  2. She's kind person...
2. Sila beri award ini kepada 10 blogger yang lain.

10? banyak nyer....

akMaL
K.YaNa
EiJa
NaNa
NaZa

3. Anda mesti beritahu kepada 10 blogger tadi.

yup.... i will...

4. Bagaimana anda digelar blogger yang best?

i dunt know.. better ask Jaja OkeY...






Sunday, August 1, 2010

Majalah pilihaN


sy bagi 5 bintang tuk majalah ni... cari2.. kat pasaran.... malangnyer ni isu MAC 2010 la... cari2.. kat library UTHM.. mengupas isu halal haram makanan.. syarat2 tuk JAKIM bagi logo halal n banyak ag... termasuk... (ni yg nak share ni) termasuk cara nak merawat kanser payu dara dlm islam.... (nak taw kena bc)..