Monday, April 29, 2013

week 8

Assalamualaikum..

sekarang dah masuk minggu ke8 dlm pembelajaran.. dan mggu kelapan jugak aku dekat sydney.. jujurnye.. aku tak rase macam blaja dekat oversea sgt sbb cuaca agak sama cume angin sejuk skit.. sepatutnye dah sejuk sbb awal bulan 6 dah masuk winter..wuwuwuwuw.. tp takde salji okeh.. lagi 5 mggu akan ke final exam. so, time2 weekend sekarang mmg dah tak keluar pg city sbb nak study + study dan study.. tambahan tggl dekat hall yang banyak sgt aktiviti yang kena join.. contohnye dis week akan ade hari sukan yang start from 8am -10pm.. what? lame nye lah sukan.. jujur.. bukan aku tak suke.. tp banyak benda yang perlu diulangkaji lg.. hurm... admit.. kalau habis kol 3 pm pun dah cukup bersyukur..

Ape lagi... aku sentiasa kena tgk waktu solat.. waktu subuh terlalu awal.. 6.30 dah ade matahari.. 5 ptg disini dah gelap.. serupa 7 ptg di Malaysia.. yang bestnye blh bukak pose awal lah :)..

pasal bedbug.. aku dah beli katil dekat ikea.. sebijik macam gambar dekat bawah ni.. tp aku still guna tilam hall.. n aku still kena gigit ngan bedbug.. bile tgh hari panas, malam nye aku kena berjaga2.. aku dah sembur dengan minyak tanah dekat tilam tp aku kena slalu buat.. n bg aku tak bgs.. aku risau ade jangkitan ape2 bile aku hidu minyak tanah selalu.. nampaknye aku kena guna tilam angin pulak.
okeh tu je :-) doakan aku tuk trus tabah dan sabar disini..
banyak pulak aku update mlm ni..

Monday, April 22, 2013

Flu fighters

Sekarang dah autumn nak ke winter... n winter will start on this June.. sejuk.. n semestinye kite kena makan banyak buah.. ceh.. cakap je tp diri sendiri malas nak makan...  sejuk + selsesema = tak best :).. makan banyak buah di atas tuk cepat sembuh... berry n strawberry mahal gak kat sini.. adakah aku patut makan garlic je..?

Depressed



BUKAN SAJA-SAJA ALLAH meletakkanmu dalam BIDANG itu..
BUKAN SAJA-SAJA ALLAH mengurniakanmu KEPAKARAN itu..
BUKAN SAJA-SAJA ALLAH memberikan UJIAN sebegitu..
BUKAN SAJA-SAJA ALLAH membiarkanmu mengemudi dalam KEADAAN sebegitu..

MELAINKAN ALLAH tahu kamu akan memberikan sesuatu dalam bidang itu..
MELAINKAN ALLAH tahu kamu bakal membiakkan ilmu-ilmu itu..
MELAINKAN ALLAH akan temukan kamu dengan insan-insan ikhlas membantu..
MELAINKAN ALLAH mahu menguatkanmu..
MELAINKAN ALLAH mahu kamu tahu betapa tingginya kasih sayangNYA padamu..

renungan buat PARA PENUNTUT ILMU.. BERHENTI MERUNGUT & MENGELUH, MELAINKAN BERUSAHA TERBAIK & BERSUNGGUH


I need to remind myself.. tak tahu kenapa sgt tertekan sepanjang minggu ni... sebab ujian kah.. sbb incik suami baru pergi adelaide kah.. sbb bedbug kah... tak tahu.. mane perginye sume semangat.. yang pasti sgt tertekan.. mungkin perlu dekatkan diri dengan Allah lagi..

Kuatkan lah aku Ya Allah dalam menghadapi setiap ujian dariMU.. Jangan lah Engkau yimpakan aku dengan ujian yang tak mampu aku pikul. Amin..




hey.. it is not the end of life right?  I need to wake up and do something.. it just the beginning of journey. Its normal. Kuatkan semangat dan tabah.. disamping berfikiran positive..
Aku sgt beruntung mempunyai incik suami yang sentiasa berada disisi.. n ai, zee and fatihah.. alamak tak kol as for this. banyak membantu aku dlm situasi aku yang macam ni even diorg jauh.. huhu..
 

Thursday, April 11, 2013

bed bug

aku sgt cukup anti dengan dia.. tp time tu la die akan syg aku lebih2.. akan gigit kat badan n tgn aku.. gatal taw tak... sampai kadang2 aku takut nak tdr atas tilam..  tp aku punye macam dah tahap kronik.. aku dah basuh cadar dengan air panas and aku dah sembur tilam aku dengan spray bed bug tp still ade lagi.. aku ade terbaca gak pasal air serai wangi.. tp aku tak sure cane nak dpt kan... aku dah pg oriental pun takde gak... sbb aku dah tak tahan.. gatal gile tangan aku :(... aku dah tukar tilam dah.. tp still la kan.. tilam yang aku tukar bukan tilam baru dan entah lah.. kalau tak berkesan jugak, aku kena beli tilam plastik kot. org yang sepatutnye buat pest control kat bilik au pun cam tak sampai..hurm..



serai wangi :)

Saturday, April 6, 2013

Monday, April 1, 2013

Adelaide

Ye.. aku skang dekat adelaide tuk berjumpe incik suami terchinta :)  selama 5 hari 4 malam.. n sekarang dah hari ketiga (watttttttttttttt.. cepat betul masa berlalu)..
aku suke banggunan die.. sume cantik2.. n siap verangan macam pg melawat harry potter.. :)..


 Banggunan color orrange/ coklat tu uniSa sebelah dengan Uni Adelaide


 ni dah kawasan uni Adelaide.. jalan nak pg the hub

 ni nak masuk the hub (incik suami kate macam center la.. ade tampat makan.. ade tampat tuk study..)
 takde org sgt sbb hari ahad :)






 Bandar adelaide

jumpe Snow White pagi2 nak naik bus :) comel