Sunday, October 31, 2010

finishing school

ape sy wat dlm 2 hari ni ialah.. menghadirkan diri dlm program finishing school.. (eh.. mahu hbs dah)... mmg kena pg.. klu tak dean akan amik tindakan serius.. (slalu dgr camtu.. tp takde pape pun)


tgk.. sape fasilitator
sy..
ngee...

DR Muhamad Yusuf


DR kegemaran ramai..
yg lain tak bukan.. DR M..
plz.. dont talk bad about him anymore k..

seyes.. mule2 skali.. OMG.. kenapa sy dpt die?.. like dat.. awak tahukan.. kenapa sy terpaksa masuk robotik instead of mekatronik..? sbb sume org tak nak amik comm.. because of RF will be teach by DR M.. so mostly lari ke mekatronik.. nak robotik ade plak en m.fauzi... so.. sy n kawan2 yg nak amik mekatronik nih.. terpaksa mengalah dgn anda2 sume.. so.. make it fair.. comm ade DR M.. robotik ade en m.fauzi (hey, 2 subjek kot die aja dis sem).. but mekatronik? meka plg best..

to tell u the truth.. die sgt ok la.. (penat nak menjawab.. bile hbs satu2 sesi.. n jumpe kawan2.. so kawan2 akan tanye.. " kau camne dgn Dr M..? " "Dr M best tak..?" the most horrible things is.. "kau dpt Dr M jadi ko punye fasilitator?" hey.. mesti korg terkejut tk pic bawah ni..




he's smiling.. .. benda yg jarang..bukan jrang tp tak penah dpt tgk time kelas RF n EMT..
tgk.. sape kata die tak ok.. die sgt ok la.. (erm.. maybe time nih die tak ngajar kot)..

so.. klu kena wat proposal.. reject sampai 6 -1o kali tu..
die nak kite blaja kot..
klu suara die pelan gile sampai baris depan jew yg dgr tu..
dia nak kite alert la tu..
klu die ajar tak fhm..
mean u all kena study lebey skit la,,
always think +ve about him k..
ingat.. no more kutuk DR M depan sy..
(tp kesian tgk k.liza n k.haizum dlm kelas die.. always balik dr lab die dengan penat + marah2)



at the end of finishing school.. (dr sgt sporting kot.. ) (agaga.. puji ag.. hey die tak ajar sy RF okey.. bukan bodek)

or maybe..
budak die dlm ni sume nye aktif2.. hahaha
~jgn jeles~



Friday, October 29, 2010

mggu ke 14

huhu..
tak sangka.. akhirnye dpt melalui mggu ni..

ngee.. Alhamdulillah..

dengan hari isnin nye present C++.. n petangnye test micro C
dengan hari khamis nye present psm.. Alhamdulillah present PSM pun berjalan ngan lancar.. DR. Rozlan.. sila bg sy A++++ okeh..

so skg nih tggl menyiapkan projek fuzzy dr Ai jew.. project micro C br jew siap.. lega..


yes... hari isnin petang mahu pg umah mazirah kat kajang... mahu tdr sana.. emaknye dah majuk dah.. asik tak sggah2 umah die.. tp makcik takde plak nanti... "makcik sy tumpang duduk umah makcik yer dlm sehari dua.. makcik jgn risau.. nnti sy kemas umah makcik nanti n sy masak nnti tuk mazirah.. so makcik jgn risau kitaorg.. kitaorg bley jaga diri okeh.."


so..
ape yg sy akan wat esk? esok n luse ade program finishing skol.. dr pg sampai ptg :(



yes... satu group ngan k.haizum n k.liza.. akmal jgn jeles.. ~ lalalala~ Actually.. agak ramai kot.. tuk satu group.. dah.. nak rehat..

Wednesday, October 27, 2010

Good LucK

esok present psm.. hari yg ditunggu pun telah dtg..


GOOD LUCK...

"do the best"
FighTinG !!
GamBate !!
Chayok !!
BerusahA !!

Semoga Allah mempermudahkan urusanku dan urusan kawan2ku esok.. AMIN

MAMA n PAPA..
doakan fifi

a.AliF..
DoakaN kite..

As, Mazirah, lina..
doakan Aku..

Anis..
doakan kite..



p/s: Kesian tgk kakak2 umah.. wat projek RF lebey dr projek PSM.. Gud Luck kakak2.. DR. M.. plz jgn seksa kakak2 sy..



Tuesday, October 26, 2010

Pelepas

mungkin ade yg keliru? wat is pelepas?.. pelepas dlm silat mean org yg akan bg tahu kiter wat to do dlm gelanggang.. time kite tgh berlawan...

ni la pelepas..

biase nye bile kita tgh berlawan.. kite tak dpt nak control n nak pk ape yg akan kite nak buat... n pelepas akan nampak ape kelemahan pihak lawan n bg taw kite the next step.. mcm nih..


dek kerana terlampau nebes.. or over confident.. or emo sgt.... kite tak dpt nak berfikir ngan waras..


pelepas luar pulak just akan tgk.. n bg taw kat pelepas dlm kot klu2 pelepas dlm pun blur jugak.. ngee... tak la.. sumetime org kat luar lagi nampak ape yg berlaku.. cam tu la..



camni la cthnye pelepas luar.. pemerhati..

ok STOP!!

sy bukan nak cite pasal silat yg dah lame sy tgglkan... BUKAN.. bukan jugak sbb sy rindu silat BUKAN.. sy sudah buang ia dlm hati sy.. tp dlm hati kata (sekali gayong.. selamanya gayong.. maaf cikgu..)

ok sy mahu kaitkan dengan life sekarang.. ok.. mcm sy ckp td.. life kita mcm dlm kotak ok... bak pesilat td.. klu die terlampau nebes.. or over confident.. or emo sgt.... kite still ag bley berfikir.. tp untuk menang itu amatla tipis.. mean.. kite kena la relax kan diri kite sendiri okeh..
tak guna nak marah2.. tak guna nak komplen2... terima baik buruk seseorang.. cakap guna otak.. fikir guna otak..buat sesuatu benda plz.. guna otak.. jgn ikut emosi sgt... ingat.. nak menang kena ikut otak.. okeh nak menang buat ape.. bukan kau berlawan pun kan.. nak berjaya.. kena guna otak.. kadang2.. kite sendiri wat salah tanpa kite sedar.. kite asik cuba taktik yg same2 tp tak berjaya.. tu gunanya pelepas.. (dlm konteks ni.. kawan la.. or family.. or maybe sumbody.. dlm konteks sy.. sy perlukan kawan baik sy n MR AF sy okeh).. pelepas akan bg taw kita yg mane kena buat n yang mana tak kena buat.. pelepas akan selalu dgn kita... akan selalu berjuang dengan kita.. akan terima kita even kita kalah.. tp kalau kalah dengan teruknya or mmg org suh tendang tp tak tendang.. org suh masuk lawan tp die takut2 ag.. tu mmg dpt pelempang dr a.peja la.. opss.. even dpt pelempang pun.. pelepas still dgn kita.. kite kan satu team.. ada baik nye klu pelepas tegur kita.. think about it ok..

keyword kite hari ni ialah.. tak nak emo2 sgt..
ingat..
kite adalah diri kita...
kite tak mampu pun nak puaskan hati sume org..
tuk selanjutnye tgk la citer personal taste (episode 15 & 16) ngee.. bukan nak promote cite tu okeh...
kite juga harus terima org seadanya..
kau ingat sume org bley terima ko 100%?
belajar terima kelemahan okeh..
lg satu.. fikir... fikir kebaikan org tu yg buat kat kite..
sbb bile kite tgh emo.. kite mmg x fkr pun kebaikan org tu..

kite bukan nak ajar korg jd macam kite.. yg fikir pasal org lain dulu dr diri sendiri.. yg bley cool jew bile org lain wat sumthing kat kite.. tp kite cume nak ckp yg fikir dulu sblm buat sesuatu benda..
peace !!

P/S: tak suke bile org kata.. hati aku nih baik sgt sampai org wat camtu pun.. aku bley terima..
tidak ye PN Ai.. (alamak terbg tau nama pulak).. cume bile sy bley sabar.. sy akan sbr.. tp bile dah over sgt org amik kesempatan mmg org tu cari nahas la.. ngee..


sy rase..

sy rase.. diperbodohkan..
sy rase.. dikhianati..
sy rase.. ditipu..
sy rase.. tak best..

Sunday, October 24, 2010

hari yg sgt penting hampir dimusnahkan

wat kawan sy miss marjerin..


takpe.. sy maafkan okeh..
sy maafkan ape yg group kamu wat..
sy hanya ade kamu wahai jaja..
kamu kawan DEM sy..
jd sy tak nak pun persahabatan ni musnah okey



melukis

hobi melukis potret yg kadang2 dtg & pergi tu sudah kembali..
mahu melukis...

malas

huhu.. penatnyer... even esk dah start minggu yg last still ag penat.. huhuhu..
bile nak hbs blaja nih... agak jeles gak tgk mostly budak2 batch aku hbs sem ni.. n sikit jew yg akan teruskan perjuangan sampai sem depan.. waa... bile mahu hbs nih... nak hbs cepat...

Friday, October 22, 2010

sgt cute kot..

takde mood

sgt malas eh nak study micro C.. padahal test esk petang.. sbtu petang..

mood sgt malas sbb testnye open book... huhu.. (dlm kepala nih asik ckp.. sure susah..).. sbb yg kedua ialah.. waa.. sgt nak hbskan cite personal taste.. cite sampai 16 episode.. ish.. sekarang baru nak masuk episode ke 12.. lamenye lagi.. why not.. tgk episode 1 ngan episode 12 ja.. kan senang..

promote.. tgk la cite personal taste.. best.. best..besh....

Wednesday, October 20, 2010

masa bzku..

huhu.. banyak nak dikata..
banyak nak diluahkan..

tak nak mintak ape2.. tp bley tak sampai present psm nanti.. plz.. jgn tanya soklan dkt sy yg sendiri bley fikir atau nak jugak sy wat keputusan pasal sv psm sem depan or nak mintak sy wat coding ke sambil nangis2 or merayu2 sbb esok br nak anta.. or anything pass year note sbb nak study for test or quiz or past year report sbb dis week due date... sbb sy takde masa nak layan sume tu... jgn wat last minute nye keje.. sbb sy pun org yg last minute gak.. tp sy tahu la.. ape yg nak dibuat awal2 n ape yg boleh dibuat dlm last minute okeh.. nanti anda akan menyusahkan ramai org termasuk sy.. sy pun student gak..

sy tak marah.. tp sy nak gi taw jew... kadang2 benda simple cam note or report, mintak awal2 k.. or nak wat coding ke GUI ke... jgn la esk nak hantar br nak cari sy.. sy pun ade hal sy sendiri.. ade esemen nak di submit.. ade lab nak kena hanta.. sy tak marah n sy sgt berbesar hati klu dpt tlg korang siapkan program korang sbb dr situ sy akan banyak blaja tp bg la sy at least seminggu tuk sy tolong wat...

tp jgn la suh sy buat keputusan bg pihak anda samada nak pilih course ataw ape2 bg sem depan.. nak mintak pandangan itu tak mengapa.. sbb bile keputusan sy.. sy berdasarkan pengalaman sy + kawan2 sy.. example... sy sgt suke subjek digital control.. sbb subjek tu sgt tough kot.. bg sy benda yg org kata killer.. or org kata susah.. itu la sy akan suka.. tp korang akan suke ke nanti?.. camtu la... tak kan nak ikut kata2 sy.. ish.. tu kan diri sy... sy bukan PA awak.. bukan SV awak.. awak kena tahu la kemampuan awak.. sy tak tahu.. okeh.. awak bukan MR AF sy..

nak suh sy buat or mintak past year note or keputusan/ pandangan.. sila bg taw sy awal.. sy bley jew spend masa sy tuk bancang ngan korg pasal benda2 cam gitu.. tp bila esk nak di submit n korg br bg taw.. HARAP MAAF sy mmg tak dpt tolong.




lalala

sy mahu tulis... tp tak tahu mahu tulis ape.. Mahu tgk family outing n hbs kan series personal taste (ade ag 11 episode nak kena tgk..) wah.. fifi... lapangnye kamu..

sudah mahu tgk cite...

Saturday, October 16, 2010

Senyum - Malique ft Najwa


< \(^-^)/ >



Erti Hidup

teringat lagu nih masa join plkn dulu..


Dayang Nurfaizah -Erti_hiDuP

Angin kau membawa bahteraku kemana mahumu…

Dikamar daku sering bertanya
Mana tempatku di dunia
Tepuk dada tanyalah selera

Jika daku ingin berjasa
Memberikan hidupku makna
Tepuk dada tanyalah selera


Inginku(kiniku) mengenali
Erti hidup yang diberi
Dunia jadi saksi
Liku-likukan ku harungi oh…

Tidak lagi kan aku disitu
Menyaksikan kehidupan berlalu
Kan ku kerah darah keringatku

Tiba waktu aku tiada
Tidak akan daku sesali
Daku hidup caraku sendiri

Angin kan ku bawa bahteraku
Kemana majuku
Kini ku berani mengemudi
Kemana ku pergi

Bagai guruh bergegar bumi
Aku tetap teguh berdiri
Penuh pengorbanan yang sejati




Friday, October 15, 2010

tmpt sy ske study

tgk sini...
*
*
*



library uthm time mlm...
*
*
*



takde org.. eh bukan takde... tak ramai org..
*
*
*
*

sampai kat kaunter pun takde org..


*
*
*
bosan2 bc paper + tgk tv.. tp discovery channel jew la
*
*
*
*

*
*
*
klu bosan ag bc majalah..
*
*
*

Align Center*
*
*
kalau bosan sgt.. bc novel..
*
*
*

tempat study kite..

*
*
*
Align Centerbest.. sbb sunyi sgt.. mcm satu library ni kite yg punya.... ngeeeeeeeee....


Thursday, October 14, 2010

Alhamdulillah

Alhamdulillah.. project C++ kami dah siap... lega.. setelah bersusah payah dr last week n stop sekejap tuk test C++ n sambung balik on thursday till now.. what i mean is.. saat ini.. okeh..
yeah.. ai dah pg pengecualian tuk tak yh wat report.. YESS.. itu yg sy mahukan... susah dahulu senang kemudian..

sewiusly...

BIG THANKS :

  • En Ariffuddin B JoreT - En mekacih... kalau la en tahu.. kami sgt terharu kot ngan en.. even tak dpt pun coding tu tapi en berusaha gak tuk try sampai en tak nak lunch... waa.. sgt terharu kot..
  • Pn Zarina TukiraN - Pn.. mekacih.. pn mmg sgt bgs... pn mmg sgt banyak menolong bg buku or ajar tanpa jemu..
  • Mimi - Bagi pinjam laptop tuk satu mlm..
  • Ai - slalu ade di sisi aku tuk wat program..
  • budak group - sorry. . sgt simple kot.. chayok..




Monday, October 11, 2010

psm oh psm..

toleh kanan dok wat psm..
toleh kiri dok wat psm gak..
bukak pintu bilik tgk diorg wat psm..

kat kelas sume dok bincang pasal psm..
gi library.. ade bdk mintk tlg wat simulation psm

huhu.. bile nak abis nih...



Sunday, October 10, 2010

mggu baru !!!!



mggu lepas.. mggu yg penuh dgn dugaan + cabaran... huhuhu..
hope mggu yg terbaru nih.. mggu yg penuh kecerian + kegembiraan
InsyaAllah..


Thursday, October 7, 2010

mggu ke 11

ye.. tuan puan.. adik kakak.. sekarang nih kiter berada di mggu ke 11... ini bermakna.. kite ada lagi 3 mggu sebelum bercuti 3 mggu dan naik kembali tuk final la...

so.. kepala sy sudah naik pening melihat banyak sgt kerja.. banyak sgt okeh.. SY DAH TAK CUKUP MASA... bley tak pinjamkan seminggu tuk sy?...

Kate mfauzi.. huhu selamba jew pggl cam gitu.. betulkan balik.. okeh..
kata En Mfauzi.. kurangkan makan + kurang tdr + kurangkan cakap + kurangkan main + kurangkan mandi.. (eh ? mandi.. mandi tak bley nak kurangkan... ) kurangken ber fb dan berbelog.. tuk cukup masa...

ape lagi kerja yg tak siap nih?


  1. Project Micro C (traffic light) - week 14
  2. Project Fuzzy (traffic light)- week 14
  3. Project Fuzzy (jurnal)- week 14
  4. Project C++ - week 14 Present
Habis project.. TEst plak
  1. Test C++ - week 12
  2. Test Fuzzy + micro C - week 13
tambahan
  1. Report C++ - week 13 anta.. (sian kawan2 nak wat report tak bley... tggu sy bg program.. Ish.. asik run tak dpt jew...)
  2. interview - week 12
  3. Lab report.. (ish bile nak hbs lab nih)



Wednesday, October 6, 2010

Congratz Kakchik...




tgk kakak sy sudah bertunang.. cantik kan...

then INSYAALLAH kakchik akan berkahwin pd bulan 2 next year..

tuk kakchik..

awak.. sy doa.. selamat berbahagia
sweetnyer awak..
nnti sy musti buat ape yg awak mintak kat sy...
ape lagi..
nanti tlg bg banyak keje dekat sy...
awak duk relax jew..

sweet couple.. kakchik n bkl husben... bangchik...




Tuesday, October 5, 2010

Ah... aku tak kuat ag..

huhu.. saat time cam gini.. entah la..
tp betul2 nak dpt balik kekuatan + semangat..
tak kan nak nangis.. nape nak nangis?
tp aku betul2 rase nak nangis.. (waa.. sambil nangis..)

everytime i feel like i cant go on..
i feel so lost..
that im so alone..
all darkness all around.. i cant see which way to go

but.. really.. i hope
i'll find the way...
InsyaAllah


Monday, October 4, 2010

INSYAALLAH - MAher zAiN

INSYAALLAH - MAher zAiN

Ada ketika, hadir perasaan hampa
Kehilangan dalam diri sendiri
Bagai malam yang penuh kegelapan
Sendu, pilu, tiada jalan yang terang
Usah putus asa Dan janganlah berduka
Kerna Allah sentiasa di sisimu
InsyaAllah x3
InsyaAllah, pasti ada jalan-Nya
InsyaAllah x3
InsyaAllah, pasti muncul jalan-Nya
Ada ketika Kesilapan sering berulang
Hingga terasa lewat untuk berubah
Penuh keliru, dan tersalah keputusan
Membelenggu penyesalan dalam minda
Usah putus asa Dan janganlah berduka
Kerna Allah sentiasa di sisimu
InsyaAllah x3
InsyaAllah, pasti ada jalan-Nya
InsyaAllah x3
InsyaAllah, pasti muncul jalan-Nya
Kembalilah, Kepada Ilahi Yakin pada-Nya
Pohonkan doa, bertawakkallah
Oh ya Allah Pimpinlah hamba dari kesesatan Kau Yang Maha Esa Maka tunjukkan nur kebenaran Nur kebenaran Di jalan yang terang





Saturday, October 2, 2010

Pertemuan 2 LautaN

"Dia membiarkan dua lautan mengalir yang keduanya kemudian bertemu,
antara keduanya ada batas yang tidak dilampaui masing-masing."
(Quran, Ar-Rahman: 19-20)






Friday, October 1, 2010

Mari tgk budak comey











huhu.. sgt geram kot ngan bdk nih...

pak ngah n mak ngah.. bg fi jg la bdk kecik nih...