Tuesday, October 26, 2010

Pelepas

mungkin ade yg keliru? wat is pelepas?.. pelepas dlm silat mean org yg akan bg tahu kiter wat to do dlm gelanggang.. time kite tgh berlawan...

ni la pelepas..

biase nye bile kita tgh berlawan.. kite tak dpt nak control n nak pk ape yg akan kite nak buat... n pelepas akan nampak ape kelemahan pihak lawan n bg taw kite the next step.. mcm nih..


dek kerana terlampau nebes.. or over confident.. or emo sgt.... kite tak dpt nak berfikir ngan waras..


pelepas luar pulak just akan tgk.. n bg taw kat pelepas dlm kot klu2 pelepas dlm pun blur jugak.. ngee... tak la.. sumetime org kat luar lagi nampak ape yg berlaku.. cam tu la..



camni la cthnye pelepas luar.. pemerhati..

ok STOP!!

sy bukan nak cite pasal silat yg dah lame sy tgglkan... BUKAN.. bukan jugak sbb sy rindu silat BUKAN.. sy sudah buang ia dlm hati sy.. tp dlm hati kata (sekali gayong.. selamanya gayong.. maaf cikgu..)

ok sy mahu kaitkan dengan life sekarang.. ok.. mcm sy ckp td.. life kita mcm dlm kotak ok... bak pesilat td.. klu die terlampau nebes.. or over confident.. or emo sgt.... kite still ag bley berfikir.. tp untuk menang itu amatla tipis.. mean.. kite kena la relax kan diri kite sendiri okeh..
tak guna nak marah2.. tak guna nak komplen2... terima baik buruk seseorang.. cakap guna otak.. fikir guna otak..buat sesuatu benda plz.. guna otak.. jgn ikut emosi sgt... ingat.. nak menang kena ikut otak.. okeh nak menang buat ape.. bukan kau berlawan pun kan.. nak berjaya.. kena guna otak.. kadang2.. kite sendiri wat salah tanpa kite sedar.. kite asik cuba taktik yg same2 tp tak berjaya.. tu gunanya pelepas.. (dlm konteks ni.. kawan la.. or family.. or maybe sumbody.. dlm konteks sy.. sy perlukan kawan baik sy n MR AF sy okeh).. pelepas akan bg taw kita yg mane kena buat n yang mana tak kena buat.. pelepas akan selalu dgn kita... akan selalu berjuang dengan kita.. akan terima kita even kita kalah.. tp kalau kalah dengan teruknya or mmg org suh tendang tp tak tendang.. org suh masuk lawan tp die takut2 ag.. tu mmg dpt pelempang dr a.peja la.. opss.. even dpt pelempang pun.. pelepas still dgn kita.. kite kan satu team.. ada baik nye klu pelepas tegur kita.. think about it ok..

keyword kite hari ni ialah.. tak nak emo2 sgt..
ingat..
kite adalah diri kita...
kite tak mampu pun nak puaskan hati sume org..
tuk selanjutnye tgk la citer personal taste (episode 15 & 16) ngee.. bukan nak promote cite tu okeh...
kite juga harus terima org seadanya..
kau ingat sume org bley terima ko 100%?
belajar terima kelemahan okeh..
lg satu.. fikir... fikir kebaikan org tu yg buat kat kite..
sbb bile kite tgh emo.. kite mmg x fkr pun kebaikan org tu..

kite bukan nak ajar korg jd macam kite.. yg fikir pasal org lain dulu dr diri sendiri.. yg bley cool jew bile org lain wat sumthing kat kite.. tp kite cume nak ckp yg fikir dulu sblm buat sesuatu benda..
peace !!

P/S: tak suke bile org kata.. hati aku nih baik sgt sampai org wat camtu pun.. aku bley terima..
tidak ye PN Ai.. (alamak terbg tau nama pulak).. cume bile sy bley sabar.. sy akan sbr.. tp bile dah over sgt org amik kesempatan mmg org tu cari nahas la.. ngee..


No comments:

Post a Comment