Wednesday, June 29, 2011

Kawan-UNIC

Azuwien.. ingat tak.. kite slalu nyanyi lagu ni same2.. tp sure lupe2 n salah lirik..
n aku dah jumpe lagu ni.. UNIC yang nyanyi.. and ini tuk kau..
tHanks for being my good good frenz... Sarangae!!




waa.. sedihnye dengar lagu nih....

Wednesday, June 22, 2011

Muaz.. get well sooN..!

sy baru bukak email.. tiba2.. budak jaja tanye.. " fifi, tahu tak muaz sakit? " (tp ayatnye tak cam gitu la..) mestila sy tak tahu.. ape punye kawan la fifi.. kawan baik kau sakit, itu pun kau tak tahu?

Yes.. kawan baek sy dimasukkan ke General Hospital Singapore.. sbb ada jangkitan dekat paru2.. 26% lung kanan die affected.. n blakang badan die dah ditebuk tuk kuar kan angin tu... tu kata tunang die la.. sy tanye lagi.. bile die kena?.. ila cite lg.. kawan sy muaz tu.. slalu ngadu kat ila yg dada die sakit.. bile check kat klinik m'sia.. dr cakap sakit dada biasa.. then.. die tak puas jati die pg check kat s'pore.. n dr wat xray kat dada die.. then dr tahan die... sampai la hr ni,
die still lemah tuk bercakap lg.. kalau korg nak kol die.. maybe yg akan angkat tu ila.. or korg blh msg die guna no. hp s'pore die.. nak no tu? tanye ila okeh..


wat kawan sy muaz..
kitaorg.. bebudak DEM.. sentiasa doakan kau.. muaz.. semoga cepat sembuh..!!

Tuesday, June 21, 2011

peringatan tuk diri sendiri ...


~ NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA~

Monday, June 13, 2011

disaat sedey2 sbb incik AF pg lab sepanjang mggu ni.. Untuk menghiburkan hati anda.. jum layan benda nih..
ni kawan cheq mimi yg promote dekat cheq suh pi tgk.. die kate best + klakar.. agak susah jugak la cheq nak cari dekat youtube.. sbb kawan cheq ni just habaq nama die lutfi je.. berbekalkan semangat juang yang tggi.. akhirnye cheq jumpe gak video die yg klakar habis..

JUM LAYANZ..

(ni just salah satu antara video die.. yg lain tgk dkt youtube k)

cepat-capat la hr jumaat...

Wednesday, June 8, 2011

wat Zulalina Abd Rahman..

~..Happy birthday..~

seMoga PanjaNg UmuR, murah rezeki.. n segala yg kau impikan akan jadi kenyataan..
sayang kau!!!

Sunday, June 5, 2011

Dah masuk bulan Rejab.. jum puasa sunat

\(^-^)/

Friday, June 3, 2011

Showa DenKo - Part 1

oh yeah.. dah genap 2 mggu praktikal dkt Showa Denko.. tggl lagi 16 mggu tuk selesaikan l.i... Lame...!


nak cite serba skit ttg Showa Denko... sebuah kilang jepun.. employee tak banyak pun.. dlm 500 org.. jadi, mostly korang nampak muka yg sama everyday..

Kilang ni hasilkan satu produk iaitu substrate disk yg dkt hard disk.. so, dkt sini.. sy ditempatkan dekat jabatan E&F (eqiupment n facility). Department ni mostly bantu production if tech dekat production tak dpt nak solve masalah berkaitan ngan machine or anything else.. Actually.. sepanjang 2 mggu dekat sini.. rasenye takde pun technician perempuan dkt kilang ni.

So, mostly keje sy wat masa ni just wat inventory, key in data n kena tahu operation, i/o, equipment, atau barang2 yg akan digunakan tuk mesin.. ok la.. dr takde keje kan. Tp tiap2 hari berusaha nak ckp dekat sv nak mintak turun production.. walaupun berusaha nak ckp, tp tak terkeluar pun suara... takut giler, padahal die tak mkn org pun..

Even kilang ni kilang jepun tp environment die beza sgt bile sy wat praktikal kat sony dulu.. dr segi kelonggaran masa. Mean kilang ni lebih flexible dr sony dr segi solat, keje. die tak push sgt pekerja die la..

ok dah.. sambung nex time..