Wednesday, April 25, 2012

Just close your eyes.. You'll be alright.. Come morning light.. You and I'll be safe & sound...

Thursday, April 19, 2012

Handmade bag



Kain2 yg sgt cantik.. tp mahlnye.. semeter dlm 45 hinggit ke atas hokey..



cutenye..

Untuk di combine kan dengan zip.. Cantik









Tetiba merasakan dah amik salah bidang waktu belajar dulu.. bile tgk handmade bag yg sgt2 osem nih.. Bile nak terror jahit cam gitu..

Location : Q Gallery D-Piazza, Penang Kredit

Thursday, April 12, 2012

Sy syg awak kerana Allah..

Salam pembaca semua. Adik-adik, kakak-kakak, abang-abang yang dikasihi semuanya. Yang dikasihi dan disayangi kerana Allah. Teringat kata-kata Syaikh Ourazi, jika kita mahukan kebaikan dan Jannah, maka sayangilah rakan kita kerana Allah. Sayangilah saudara seMuslim kita kerana Allah dan tidak cukup dengan itu, kita perlu 'beritahu' atau maklumkan kepada mereka bahawa kita menyayangi mereka kerana Allah.

Sangat menyentuh hati apabila tiba-tiba menerima kiriman SMS yang berbunyi "Dina atau Dear sister, I LOVE YOU LILLAH" MasyaAllah. I Love you sudah cukup power, sudah cukup membuatkan kita tersenyum dan rasa dihargai, tetapi I LOVE YOU LILLAH. "Saya sayang kamu kerana Allah", memberi satu dimensi yang sungguh berbeza sekali.

Ini bererti kita menyayangi rakan atau sahabat kita bukan kerana rupa, pangkat, harta atau kelebihan lain tetapi semata-mata kerana Allah. Tiada agenda tersembunyi yang lain. MasyaAllah hebatnya, ikhlasnya, indahnya!

Jadi untuk permulaan, sebelum kita membicarakan yang cantik-cantik, mari berhenti seketika dan kirimkan SMS atau berhenti dari membaca, hubungilah rakan kita dan ucapkanlah "Sister, I Love you Lillah, for the sake of Allah" Lihatlah kesannya. Moga persahabatan kalian kekal selamanya, bersama susah dan senang dan moga bertemu di Jannah! Amin! (Ada pengecualian ya! Sisters tolong ucapkan pada sisters sahaja, brothers pada brothers sahaja).

-by Wardina Saffiyah ( http://www.iluvislam.com/inspirasi/motivasi/4412-realiti-cantik-yang-tidak-berapa-cantik-wardina-.html)


Monday, April 9, 2012

Bila mereka mula berbicara

alkisaaahhh berlaku apabila Hilal Asyraf (Penulis buku langit Ilahi) memberi comment tentang isu hudud yang dibicarakan oleh mantan PM kita.. Tun Mahathir..

klik sini

secara tak semena2 Tun Mahathir pun membalas reply Hilal Asyraf ni di belog nye dengan memberikan Hilal beberapa soalan yg kalau tanye sy yang kurang arif ini tentulah mengambil masa yang agak lama untuk mereply kepada Tun mahathir.

sini

Ya, Hilal Asyraf hanye menjawab tak sampai seminggu pun. Alhamdulillah mungkin kerana die berada di Jordan dan agak mudah merujuk guru2 or sahabt2 bolatan gembira beliau..

sini

Dan Tun Mahathir pula membalas jawapan yg dijawab oleh Hilal Asyraf..

sini

Last....... Hilal Asyraf membalas balik ape yg di jawab oleh Tun Mahathir

sini

okey panjang jugak ye kalau nak tgk2 satu2... ape yg sy suke disini ialah mereka berbicara dengan aman dan damai.. Yang tak best peng comment pulak yg lebih2.. Topik yang bgs tuk menambahkan ilmu pengetahuan kan :)