Tuesday, August 20, 2013

Eid Festival

Alhamdulillah, sudah masuk pertengahan minggu keempat sem 2 2013.. masih awal lagi gamaknya.. tp  bg aku, tggl lagi 2 mggu sudah sampai ke pertengahan semester... sgt cepat masa berlalu bg semester ini. Mungkin disebabkan bulan puasa dan sambutan hari raya yang berlaku pada diawal minggu pertama dan kedua.. minggu ketiga pula menglibatkan diri dalam pekerjaan sementara yang memenatkan + menyeronokkan, iaitu menjaga gerai di FairField... 1st time naik train seorang diri ke Fairfield.. jauh tempatnya... seawal 4.30 pagi sudah bangun untuk mengejar train pada pukul 5.36 pagi...


Fuh... pengalaman yag menarik disini... tetapi untuk mengulanginya tuk kali kedua.. akan difikirkan sebaiknya... Bulan sembilan akan datang menantikan acara Malaysia Fest di Sydney pada 22 september dan Malaysia Hall akan mengambil bahagian dalam acara dikir barat nanti..

Wednesday, August 14, 2013

Raya di Malaysia Hall :)

Selamat hari raya Aidilfitri..

This year.. raya dekat sydney.. bukan adelaide... bukan malaysia...
Raya dekat malaysia hall terbahagi kepada 2... satu nye pd hari raya pertama n kedua rumah terbuka malaysia hall pada hujung mggunya... dan kedua-duanya amatlah........................memenatkan :)

Hari raya pertama dan rumah terbuka


















Tuesday, August 6, 2013

Hari Terakhir Ramadhan

Hari ni merupakan hari terakhir ramadhan.. dengan ade kelas hari ni and esk.. waaaa... but still okey lagi.. solat sunat di buat di hall and rumah terbuka pun ade..at least tak la sunyi sepi.. n jumaat ni, lepas jumpe sv, jiha n me nak pg Bankstown nak beli tudung...

Tahun ni adalah raya pertama sebagai seorang isteri tapi tak raye dengan incik suami pun... masing2 sibuk dengan kelas... :( takpe.. mungkin ade hikmahnye...

dekat hall, sepanjang mnggu ni mmg k.nani slalu pasang lagu raya.. surprisingly, aku yang jrg dengar lagu raye (aku mmg sgt jarang dengar lagu raya.. tambah2 yang traditional.. mendayu2 tak suke.. aku lagi suke versi raihan yang menenangkan, memuji Illahi... daripada sedih tak dpt balik kg.. ), rase nak balik malaysia je bile dengar lagu raye dekat hall... aku rase kite akan lebih menghargai sesuatu benda jika benda tu dah takde.. yup.. aku hargai raya di Malaysia.. next year raya kena balik nih..



Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri...

semoga kite sume dapat bertemu lagi di ramadhan akan datang... InsyaAllah


P/S: nakkkkk Balikkkkk / nak pggggg Adelaideeeeeeeeeeeeee........... 


Saturday, August 3, 2013

Wild Life

wild life... ni dah lame pergi.. tp br update.. pg time cuti semester... with Jiha... ade org bg ticket free... Tidak melepaskan peluang yang ade...yup.. maybe one of attraction yang ade dekat sydney...

antara info :
- Ular n katak memang banyak dekat Australia.. spesis ular n katak yang pun tak tahu brape bilangan nye.. so dekat wild life ni.. banyak sgt ular...
- Tasmanian Devil... hanye dekat Tasmania, Australia..
- Burung kat sini.. mmg tak takut dengan human.. sometime bile kite berdiri sebelah die pun, die tak lari... 



map Wild life

Ular

Ular lg

Smile!!!







Katank


Cam patung... its real... geli



Tasmanian Devil... hanye di Australia..




Ular lagi...




Koala



















teka???

So cute