Monday, April 29, 2013

week 8

Assalamualaikum..

sekarang dah masuk minggu ke8 dlm pembelajaran.. dan mggu kelapan jugak aku dekat sydney.. jujurnye.. aku tak rase macam blaja dekat oversea sgt sbb cuaca agak sama cume angin sejuk skit.. sepatutnye dah sejuk sbb awal bulan 6 dah masuk winter..wuwuwuwuw.. tp takde salji okeh.. lagi 5 mggu akan ke final exam. so, time2 weekend sekarang mmg dah tak keluar pg city sbb nak study + study dan study.. tambahan tggl dekat hall yang banyak sgt aktiviti yang kena join.. contohnye dis week akan ade hari sukan yang start from 8am -10pm.. what? lame nye lah sukan.. jujur.. bukan aku tak suke.. tp banyak benda yang perlu diulangkaji lg.. hurm... admit.. kalau habis kol 3 pm pun dah cukup bersyukur..

Ape lagi... aku sentiasa kena tgk waktu solat.. waktu subuh terlalu awal.. 6.30 dah ade matahari.. 5 ptg disini dah gelap.. serupa 7 ptg di Malaysia.. yang bestnye blh bukak pose awal lah :)..

pasal bedbug.. aku dah beli katil dekat ikea.. sebijik macam gambar dekat bawah ni.. tp aku still guna tilam hall.. n aku still kena gigit ngan bedbug.. bile tgh hari panas, malam nye aku kena berjaga2.. aku dah sembur dengan minyak tanah dekat tilam tp aku kena slalu buat.. n bg aku tak bgs.. aku risau ade jangkitan ape2 bile aku hidu minyak tanah selalu.. nampaknye aku kena guna tilam angin pulak.
okeh tu je :-) doakan aku tuk trus tabah dan sabar disini..
banyak pulak aku update mlm ni..

3 comments:

  1. cmner angkut katil dr ikea??? bley claim hall ke pkai bedframe sdiri?? mm... mslah bed bug ni dr dlu lg byk dgr.. nsib time dok sane kejap xpnah kne...

    ReplyDelete
  2. ade residen kat sini dah macam pakcik.. mintak tolong kat die.. kena beli tilam angin pulak.. truk la.. diorg kena tukar tilam2.. base2.. ngan carpet sume.. br okey

    ReplyDelete
  3. nnt nk balik, ship skali katil tu hhuhuhu

    ReplyDelete