Friday, August 20, 2010

alahai PKU (Pusat KesihataN Universiti)..

Skrg sy rase badan sy makin panas... + selesema yg baru jew smalam dtg + batuk2 yg seminggu dah dtg tak nak pergi2... Sy same sekali tidak menyalahkan kilang papan yg berbau popcorn itu.. maybe cuaca kot yg kadang2 panas + hujan.. (sy tidak menyalahkan kamooo wahai cuaca..).. sy menyalahkan diri sendiri kerana tak peka..

sy rase mahu pergi ke PKU jew.. sbb sy dgr citer PKU adalh klinik yg terbaik dengan ubat-ubat yg sgt up2date.. sy pun tak tahu menahu sgt ape yg up2date nyer.. sbb sy sgt jarang gi PKU.. kecuali time silat dulu.. tu pun sbb nak wat medical check up jew..

sebab2 tak nak pg PKU :-

  • ramai sgt org pg. nak tggu giliran tu lame sgt..
  • sy klu bley nak amik ubat jew.. takmo la nak check2 sy... tp tak bley...
  • PKU mempunyai 3 org MA dan dua DR kot yg kadang2 bz n slaloo takde.. (tak tahu bilangan DR yg sebenar).. so.. susah la nak bg DR yg check.. malangnyer kawan sy penah kata...

" dkt PKU tu ade 3 org MA...
1st MA - sgt gatal..
2nd MA - sgt ske main fesbuk or twitter.. smpai tak endah pesakit.. nak mintak ubt ape pun die bg..
3rd MA - lupe la.."

sy bertanye dlm hati... klu kamoo.. nak pilih yg mane?

hati sy jwb... sy nak DR saidatul nisa jew... huhu.. tak nak MA check..


so.. oleh kerana tak dpt nak pilih DR.. sy pun jd malas nak pg PKU... (bazir jew bayar yuran tp tak guna)





3 comments:

  1. kalo dh xd ekeje tu, pegi je... kte free kn? kn?

    ReplyDelete
  2. hehehe... nak pg esk.. dah mals layan batuk + selesema nih..

    ReplyDelete
  3. baru lepas kutuk ma, terjumpa entri ni.

    ReplyDelete