Thursday, May 20, 2010

Ramlee Awang MurshiD













sy nak cita ttg Ramlee Awang Murshid..

sapekah beliau?
entah, sy pon tak tahu.. n die pon tak kenal sy kot... n sy pon tak nak kenal die.. Die adalah seorg penulis, penulis novel... genre thriller..

Ape yg sy suke ttg beliau?
Otak die.. ilham die.. pemikiran dier.. camne die huraikan satu2 babak n satu2 watak.. sgt dahsyat... dan bagaimana die menyelitkan unsur2 Islam didalam sume novel die.. Novel die sgt pelik.. klu la sy bley bg award .. mmg sy bg kat die..


Senarai novel?

Igauan Maut - Dewan Bahasa & Pustaka
Anugerah Pertama - Creative Enterprise
Pei Pan - Dewan Bahasa & Pustaka
Tombiruo - Alaf 21
Semangat Hutan - Alaf 21
Tombiruo Terakhir - Alaf 21
Ranggau - Alaf 21
Mandatori - Alaf 21
ADAM - Alaf 21
Satu Janji - Alaf 21
Bagaikan Puteri - Alaf 21
Rahsia Perindu - Alaf 21
Hatiku Di Harajuku - Alaf 21
Cinta Sang Ratu - Alaf 21
Hijab Sang Pencinta - Alaf 21
Ungu Karmila - Alaf 21
Personal Justice (ADAM versi Inggeris)- Alaf 21
Mikhail - Alaf 21
9 Nyawa - Alaf21
Cinta Sufi - Alaf21


sy dah ader sume koleksi die kecuali
  1. Igauan Maut
  2. Anugerah Pertama
  3. Pei Pan
sbb novel2 nih bukan diterbitkan oleh Alaf 21.. so susah tuk sy cari...

Tp yg sy nak sekarang ialah...


novel terbaru beliau.. Cinta Sufi...


sy berharap la.. penerbit2 filem kat luar sana ( cam boley sampai jew kata2 ni ) boley terbitkan cerita dr buku ke filem ke drama ke.. sbb citer die sgt best n di luar kemampuan kite tuk berfikir..amik la citer tombiruo, tu tuk terbit.. huhu.. teringin nak tgk ejim versi life.. (camne agaknyer nak wat muke camtu) Tak la asik2 citer cam bukan2 n ngarut jew tayang kat tv..

1 comment:

  1. best la cinter ni, kalau jadi drama sure, meletup tv, sunan gunung jati ada iras2 sunan dalam citer ni,

    ReplyDelete