Thursday, July 29, 2010

.:sushi kemahuaN @ KeperluaN ? :.


Mari makan sushi... Entry ni sempena sushi kat umah tak hbs2..akibat terlampau excited nak wat sushi for the 1st time.. banyak nyer yg kitaorg wat.. cam nak wat kenduri.. yg paling best siap bg kat umah depan ag sushi ni.. ( mintak maaf yer makcik, sgt slaloo lalu jalan depan umah makcik tuk ke kelas)..



the ingredieNt :

mayonis

tuna (ni wat sendiri ok)


sayur (kubis + carrot+ timun hiris halus)


kubis


telur dadar


seaweed (pic blur plak)


nuggets (potong 4)

sosej

crab stick

roti



sushi tuk ija n the geng..


sushi tuk makcik depan umah

*
*
*
*
Mari MakaN denGan HePy
*
*
*
*
Okey.. kan sy dah tak bley nak makan sushi kat sushi king.. so... ape yg penting.. ape yg kita makan.. mcm mana cara buat die.. bekas2 die.. bahan2 die.. mustilah dari yg halal dan bersih ok..
skrg ni.. ramai (terutama skali empunya blog) yg tak sedar kepentingan halal ni.. Asal ada tanda halal jew dah bley makan.. n asal tgk org melayu jual jew dah bley beli.. dah bley makan.. tak boley macam tu ok.. kita kena titik beratkan sume nih.. kan Allah dah bagi panduan.. ape yg blh.. ape yg tidak.. MESTI.. ikut okey.. sbb nanti akan jadi darah daging kite jugak... so tgk amalan para 'HAFIZ or HAFIZAH'.. diorg betul2 jaga pemakanan diorg supaya apa yg diorg makan tak memudaratkan diorg tuk menghafaz surah.. okey...





SPECIAL CREDITS :

IJA (tq ajar)
budak2 yg tolong rewang skali (Ai n AkmAL)
kawan2 yg dtg umah tuk tolong habiskan..




2 comments: