Wednesday, December 1, 2010

Last Day FinaL eXaM..

sy mahu bercerita panjang.. ya.. bile tengah tension ++ mahu rehatkan kepala tp tak dpt rehat.. memang sy mahu bercakap banyak2 tanpa henti2... sy amat geram sebenarnye.. petang ni ada test applied micro C.. yesh.. mmg meng'apply'kan kat diri sy sekarang nih.. adoyai.. bukan hafal rumus jew tp termasuk hafal coding.. hello.. 9 chapter kot... so nape kau tak fhm kan jew coding tu.. tak yah la hafal?

ngee..
sy dah cukup faham dah coding tu.. cume kena la hafal die nye keyword and the next step.. banyak kot.. bila mengadu kat mama.. mama hanya ckp.. "pg minum susu + madu.. br boleh ingat".. mekacih mama... mama mmg memahami.. alamak.. tp malas mahu ke kedai semata2 nak beli susu + madu.. so.. sy dgn baiknya mahu memberi tips bagaimana hafal secara berkesan..

bagaimana mahu hafal ape2 dlm keadaan banyak sgt nak dihafal?
  • bgn awal ye kawan2.. dlm 4-5pagi.. mmg confirm ingat..
  • tulis banyak2..
  • push la otak supaya bley hafal..
  • makan ikan banyak2..
  • semut + kepala ikan (termasuk kari kepala ikan or asam pedas sedap gila kepala ikan merah tu) tak nak la makan..
  • makan kismis.. + susu + madu..
ai asik duk usha2 sini .. sambil berkata " wah free nye si budak fifi nih.. siap pg2.. bley jumpe sv.. bley jemur kain.. + bley update blog ag..." sy dgn free nye menjawab " huhu applied micro c kot " tangan ke dada.. mata ke atas.. (tak faham?.. mls nak explain).. yes.. mahu balk esk.. mahu setel sume hari nih...
aishh.. geram.. sbb banyak betol coding nak kena hafal...

mahu tgk?

banyak kot.. huhu.. tu br chapter.. .. mahu study.. (asal aku nih siap bley bukak lptp.. free sgt kah?








2 comments: