Saturday, November 19, 2011

solat dhuha

dah lame rasenye tak update blog.. sibuk sgt.. padahal menganggur je dekat umah.. tak tahu la ape yg disibukkan..

Alhamdullillah.. syukur kpd Allah.. akhirnye selama tak sampai 2 bulan mengganggur, sy dah dpt keje..

Waktu tunggu kerja yg tak kunjung tiba.. kadang2 terfikir... asal org tak nak pggl interview ni.. banyak betul resume dah hantar.. resume tak cukup best ke..? huhu.. cam gitu la.. pastu asik ckp dlm hati.. asal time diploma dulu senang je dpt keje.. Pastu.. nak sedapkan hati ckp.. "fifi.. bukan manusia yg bg kau rezeki.. tp Allah.." pastu bile pg interview n company tak pggil kite during 2 weeks dlm hati kata lg.. " Maybe ni bukan yg terbaik tuk diri kita.. sabar.. Allah akan bg yg terbaik tuk diri kita"... waktu mengganggur dulu sampai mama ckp.. " fi, tak yh la keje.. tlg mama urus rumah je.. pastu next year sambung master" wah camtu skali.. tp bile tgk kawan2 sume dah nak keje.. gua dah gelabah dah..

tp bile fikir2 balik.. ye.. sy mengaku.. sy sgt jarang solat dhuha.. sy pun tak tahu bile kali terakhir sy solat dhuha...


Rasulallah SAW bersabda,
" Solat Dhuha itu mendatangkan rezeki dan menjauhkan kemiskinan dan tidak ada orang yang memelihara solat kecuali orang yang bertaubat."
(Hadis Riwayat at-Tirmidzi)

teruknye sy sebagai seorang muslim... :(

bile sy bc paper hr tu.. bile tgk maksud doa sulat dhuha.. sy mengerti sendiri.. kenapa sy tegar meninggalkannya...


“Ya Allah bahawasanya waktu duha itu waktu duhamu, kecantikan itu ialah kecantikanmu , keindahan itu keindahanmu, kekuatan itu kekuatanmu ,kekuasaan itu kekuasaanmu dan perlindungan itu perlindunganmu “. ” Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit , turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar mudahkanlah, jika haram sucikanlah. ,Jika masih jauh dekatkanlah. Berkat waktu duha, keagungan, keindahan, kekuatan dan kekuasaanmu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah engkau limpahkan kepada hamba-hambamu yang soleh”


hbs cite kat situ...

1 comment:

  1. selamat berkerja fi...
    semuge sentiasa dimurahkan rezeki...

    ReplyDelete