Saturday, September 19, 2015

Mencari Rumah sewa sementara di Sydney/ Melbourne/ Adelaide

Assalamualaikum,

Lame dah blog ni bersawang. Maaf. Sy selalunye tak bukak blog sgt. Ade ape2 yang nak ditanya, blh email sy di faridda.ashiken@gmail.com. InsyaAllah sy blh jawabkan.

Bagaimana nak mencari rumah sewa di Sydney/ Melboune/ Adelaide. Ye la, Malaysia Hall Sydney skrg dah tak terima visitor, altenatif lain. backpackers or hotel la. Malaysia Hall Melbourne still blh terima vicitor manakala tiada malaysia hall di adelaide. Hotel kat sydney/mebourne/adelaide pulak blh tahan mahal pulak kan. Altenatif lain ialah mencari rumah2 postgrad or undergrad yang balik bercuti ke Malaysia. Selalunye mereka akan menyewakan rumah mereka. Blh masak, free internet, murah, dekat dengan halal butcher :)

Macam mane nak cari.
Paling mudah, jika anda ade fb. blh add
Sydney: Pasar Online Sydney
Melbourne: Dagang Melbourne
Adelaide: Pasar Online Adelaide

Dekat sini anda blh cari kereta sewa, rumah sewa, bilik untuk disewa, makanan murah, car seat untuk baby dan macam2 lagi.

Contoh:

Or korang blh iklan kan dekat situ,
' saya dan kawan sy hendak bercuti di sydney pada .... hingga ..... sesiapa ade bilik untuk disewa sila pm. terima kasih.'
' sy mencari car seat untuk disewa selama tiga hari pada .... hingga ....'
InsyaAllah ade org akan pm korang nnti.



No comments:

Post a Comment